Dodge Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
1272 resultaten

Tweedehands Dodge

Dodge heeft inmiddels al het honderdjarig bestaan mogen vieren. Deze fabrikant, die bij ons vooral bekend is door de pick-ups, MPV’s en sportwagens, werd namelijk al in het jaar 1914 opgericht in de Verenigde Staten. Veertien jaar na de oprichting, in 1928, besloot het merk Chrysler om Dodge over te nemen. Wel werd besloten om de voertuigen op de markt te blijven zetten onder de eigen merknaam, Dodge. Het merk was dan ook in die tijd al behoorlijk populair in Amerika en er lagen nog veel mogelijkheden op internationaal gebied. Door de jaren heen zijn de modellen van het merk sterk ontwikkeld, waardoor er steeds meer modellen op de markt terecht kwamen die weer een ander publiek aan konden spreken. Dit heeft ervoor gezorgd dat Dodge altijd is blijven groeien.

Busjes en pick-ups

In de jaren zestig werd er een vaste weg in geslagen met de modellen van het merk. Het moesten busjes en pick-up trucks worden. Hierbij lag de focus nog altijd op de Amerikaanse markt en deze markt is natuurlijk groot fan van voornamelijk de pick-ups. De tweedehands Ram komt bijvoorbeeld uit deze periode en ook de series B, C en D wisten zichzelf goed te verkopen. Deze voertuigen werden dan ook bewust voorzien van zeer sterke motoren, namelijk V8 uitvoeringen met een enorme inhoud. In de jaren tachtig waren het vooral de busjes die de grootste successen voor het merk binnen wisten te halen.

Dodge als merk in Europa

De Europese markt is natuurlijk compleet anders dan de Amerikaanse markt. Waar men zich daar liever toont in robuuste pick-ups werden we hier in Europa liever gezien in sportieve modellen. Hier hield Dodge dan ook optimaal rekening mee met de intrede op deze markt, of liever gezegd Chrysler, want dit merk was verantwoordelijk voor Dodge. In 1992 kwam de eerste sportwagen van het merk op de Europese markt. Dit is de tweedehands Viper. De tweedehands Dodge Viper is nog altijd zeer populair en dit zegt natuurlijk alles over de impact die deze auto heeft gemaakt op de Europese markt. Dit voertuig werd voorzien van een 10-cilinder motor met 8 liter inhoud. Het was ook zeker niet zomaar een motor, maar een exemplaar dat werd ontwikkeld door het geliefde merk Lamborghini. Later volgden de sportieve modellen Dodge RT en Dodge GTS. Een tweedehands Dodge GTS heeft een vermogen van maar liefst 456 pk. In 2006 verscheen er eindelijk weer een nieuw sportmodel op de markt. Dit is de tweedehands Caliber. De gebruikte Nitro volgde een jaar later.

Dodge

Ben je op zoek naar een Dodge occasion? Gaspedaal.nl is de beste plek om te zoeken naar een tweedehands Dodge. Alle populaire modellen zijn hier te vinden. Zo is de Ram altijd goed vertegenwoordigd. Maar ook de Caliber en de Nitro zijn nog steeds populair en via Gaspedaal.nl te vinden.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.