NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Dacia Sandero Occasions

826 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 374 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De Dacia Sandero: betaalbare hatchback met de techniek van Renault

Een tweedehands Dacia Sandero, een compacte hatchback van de Roemeense autofabrikant Dacia, is in 2008 op de markt gebracht. De wagen is gebaseerd op de Renault Clio, aangezien Dacia onderdeel is van de Renault-groep. Buiten Europa wordt het model aangeboden als de Renault Sandero. Er bestaat ook een robuuster model van de Dacia Sandero met een grotere wielmaat en daardoor een 174 mm hogere bodemvrijheid, genaamd de Dacia. De Sandero Stepway is een hatchback met het uiterlijk van een terreinauto, door de toevoeging van dakrails en bumper- en spatbordranden van (deels) zilverkleurig plastic.

Eerste generatie Dacia Sandero occasions

Van de Dacia Sandero zijn twee generaties verschenen. De eerste generatie Dacia Sandero modellen kwam in 2008 op de markt met een 1,2 litermotor of een 1,6 liter met 90 pk, beide conventionele tweecilinder benzinemotoren met twee kleppen en een multipoint-brandstofinjectiesysteem. Later dat jaar kwam er ook een versie met een 1,5 liter-dCi-dieselmotor van 70 pk en voorzien van acht kleppen. Om de extra geluidsproductie hiervan te dempen, werd deze wagen met motorkapisolatie geleverd. De eerste dieselversies van de Dacia Sandero hadden geen roetfilter. In 2009 kwam er ook een Sandero met een 1,2 liter-16-klepper benzinemotor die 75 pk leverde. Daarna werd de Dacia Sandero 1.4 MPI leverbaar met LPG-installatie van 35 liter. Daarvoor kwam wel het reservewiel te vervallen. In de 2011 werd de 1.4 MPi 75 LPG vervangen door de 1.2 16V 75 LPG.

Tweede generatie Dacia Sandero kopen

Op 27 september 2012, op de Autosalon van Parijs, introduceerde het bedrijf de tweede generatie Dacia Sandero modellen, gebaseerd op de vierde generatie Renault Clio. Hierbij werden elektronische stabiliteitscontrole (ESP) en elektrohydraulische stuurbekrachtiging voor het eerst in de Sandero standaard. In het algemeen is deze generatie beter afgewerkt en completer uitgerust. Ook kwamen er uitgebreide opties bij voor zaken als een kleurenscherm voor navigatie en entertainment, bluetooth, DAB+ radio, een achteruitrijcamera, parkeersensoren en ondersteuning voor starten op een helling. De in Nederland geleverde tweede generatie van de Dacio Sandero kopen, is enkel mogelijk met een 90 pk 0,9 TCe driecilinder turbobenzinemotor die ook in Bi-Fuel (benzine/LPG) te krijgen is. Pas in 2018 werd ook nog een atmosferische 75 pk 0,9 SCe drieclinder motor toegevoegd. Er bestaan dus verschillende uitvoeringen van de Dacia Sandero occasion. De grootste kans op een goede tweedehands Dacia Sandero maakt je hier op GasPedaal.nl, waar je het allergrootste aanbod van Dacia Sandero occasions vindt.

Meer Dacia Sandero modellen

Bekijk ook Dacia Sandero occasions of meer informatie over de Dacia Sandero op AutoTrack en Dacia Sandero occasions op AutoWereld.