NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Dacia Lodgy Occasions

60 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Kijk ook eens naar 48 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Dacia Lodgy: de Duster als MPV

Een Dacia Lodgy occasion is een compact Multi-Purpose Vehicle (MPV) van de Roemeense producent Dacia. Een Dacia Lodgy kopen is mogelijk sinds 2012, wanneer de auto debuteert op de Motor Show van Genève.
Voor Dacia verwijst de naam Lodgy naar het ruimtegevoel van een Engelse lodge. Deze auto heeft dan ook vijf of zeven zitplaatsen en veel laadruimte. De vijfzitter heeft meer bepaald een koffervolume tussen 817 en 2617 liter. Gebruik je zeven zitjes, dan vermindert de laadruimte wel tot 207 liter. Dacia Lodgy modellen worden gebouwd in de Renault-fabriek in Tangier, Marokko. In India wordt de wagen ook verkocht als Renault Lodgy.

Dit is jouw tweedehands Dacia Lodgy

Dacia Lodgy occasions worden gebouwd onder de codenaam J92 op een nieuw platform met voorwielaandrijving en bekrachtiging door een serie motoren met vier cilinders. Dit platform is een doorontwikkeling van het B-platform van Renault-Nissan, waarop ook de Dacia Logan wordt gebouwd. Qua ontwerp is een tweedehands Dacia Lodgy dan weer afgeleid van de Dacia Duster, de populaire Dacia SUV.

Een tweedehands Dacia Lodgy is de eerste Dacia met snelheidsbeperking en een optioneel navigatiesysteem met 7" touchscreen. Ook de bluetooth- en USB-connecties die in de Duster geïntroduceerd werden, zijn van de partij. In januari 2017 krijgt de auto een facelift, die in april 2017 op de markt terug is te zien.

Een Dacia Lodgy occasion is enkel beschikbaar als Left Hand Drive (LHD). Je kunt daarbij kiezen uit modellen met vijf of zeven zitplaatsen, en er zijn zes motoren: twee versies van een 1.5 diesel, twee benzinemotoren, een 1.6 NA en de 1.2 Energy TCe 115 turbo. Verder zijn er drie uitrustingsniveaus: Essential, Comfort en Stepway. De Essential en Comfort zijn beschikbaar met vijf of zeven zitplaatsen, terwijl de Stepway standaard zeven zitplaatsen heeft.

Naast de basismodellen bestaan er nog drie speciale edities van Dacia Lodgy modellen: de Explore, de Advance en de Techroad. Er is zelfs een Lodgy racewagen, de Dacia Lodgy Glace, die in 2012 als eerste MPV de Trophée Andros wint, met vader en zoon Prost aan het stuur.

Wat is de Dacia Lodgy prijs?

Ga je een Dacia Lodgy kopen? Een nieuwe Lodgy Essential vijfzitter is beschikbaar vanaf 20.590 euro, en een Comfort vanaf 22.590 euro. De zevenzitters kosten hier respectievelijk 21.590 en 23.590 euro. De Lodgy Stepway is de duurste nieuwkoop, met een basisprijs van 24.790 euro. De prijs van Dacia Lodgy occasions varieert in 2021 tussen de 4.000 en 26.000 euro, afhankelijk van leeftijd, staat, model en uitrusting.