NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Dacia Occasions

2.530 occasions gevonden

Dacia occasions zijn auto's van Roemeens makelij die gericht zijn op goedkoop rijden. Een Dacia is vaak een ideale occasion voor kopers die een laag budget hebben en vooral functionaliteit verwachten van hun toekomstige auto. Dacia occasions zijn bescheiden uitgerust en zijn gebaseerd op Renault-platforms. Ook de elektrische Dacia is een echte budgetauto en zodoende ideaal voor mensen die weinig te besteden hebben, maar wel elektrisch willen rijden.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 1.603 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Dacia occasions delen veel met Renault

Het merk Dacia bestaat al sinds 1966. Het merk produceerde auto's op basis van de Renault 12 en deze auto's bleven achter het IJzeren Gordijn rondrijden. Eind jaren '90 werd Dacia overgenomen door Renault en in 2005 kwam het merk met de Dacia Logan, een auto die gemaakt werd om zo goedkoop mogelijk te zijn en toch alles te bieden wat een auto nodig heeft. Het is die filosofie die bij Dacia is gebleven, want wie een Dacia occasion koopt, krijgt een auto zonder onnodige opsmuk tegen een zeer vriendelijke prijs.

Brede selectie Dacia-modellenDacia-modellen komen in verschillende afmetingen, maar zijn dus allemaal gemaakt volgens dezelfde low budget filosofie. Het merk beschikt over kleine hatchbacks, maar wie op zoek is naar iets groters voor het hele gezin, kan ook uitstekend terecht bij het Roemeense merk.  • De Dacia Sandero is een zogenaamde supermini, een compacte hatchback met genoeg ruimte voor vier personen en de nodige bagage. De Sandero is op de markt sinds 2007.


  • De Dacia Logan is een wat ruimer model en werd gemaakt als vierdeurs sedan. Ook in dit model is genoeg ruimte voor vier personen. De Dacia Logan MCV is de stationwagon van de Logan.


  • De Dacia Spring is een compacte elektrische SUV die qua grootte vergelijkbaar is met de Renault Captur. De Spring behoort tot de goedkoopste elektrische auto's die er te krijgen zijn.


  • De Dacia Duster is de grote broer van de Spring. De Duster is eveneens een SUV, maar dan met wat meer ruimte en motoren die wat meer vermogen bieden.


  • De Dacia Lodgy is een compacte MPV, die gemaakt is van 2012 tot 2022.


  • De Dacia Jogger is een crossover MPV, een auto die ook bedoeld is voor recreatief gebruik en dus wat hoger op de wielen staat. De Jogger behoort tot de duurdere Dacia's, juist ook omdat het een vrij compleet model is, dat voor veel doeleinden gebruikt kan worden.
Een Dacia elektrisch rijden kan ookZoals al even aangestipt, heb je met een Dacia Spring een elektrische Dacia in huis. Deze elektrische auto van Dacia behoort tot de goedkoopste emissieloze modellen die er te krijgen zijn. De uitrusting van de Spring is - zoals je mag verwachten van Dacia - bijzonder basicen ook de actieradius is vrij beperkt. Echter, wie goedkoop een elektrische auto wil hebben voor korte ritjes, heeft met de Spring een prima occasion.

Goedkope Dacia occasionsHet mag duidelijk zijn: Dacia occasions bieden niet de luxe, uitrusting of snelheid van veel andere merken, maar het zijn wel auto's die voor weinig geld van eigenaar wisselen. Daarnaast is goed om te weten dat Dacia ervoor heeft gezorgd dat zijn modellen aan de minimale veiligheidseisen voldoen van de Euro NCAP-tests, wat betekent dat ze zijn gemaakt om bestuurder en passagiers in de basis te beveiligen bij een ongeluk, maar geen geavanceerde veiligheidssystemen hebben. Wie hiermee kan leven, heeft met Dacia occasions auto's die alle basiselementen bieden die je nodig hebt, tegen uiterst vriendelijke prijzen.