NL aanbod

EU aanbod

Dacia Duster Occasions

512 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 815 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De Dacia Duster maakt de SUV toegankelijk voor iedereen

In de wereld van middelgrote SUV?s is de Dacia Duster maar een vreemde eend in de bijt. De Duster is in de basis een zeer eenvoudige auto en dat is niet zonder reden. Het maakt de uniek lage prijzen waartegen Dacia de crossover kan aanbieden mogelijk. De Duster onderscheidt zich bovendien van de concurrentie met een markant design, dat bovenal erg herkenbaar is. Qua techniek hoef je je geen zorgen te maken over de Duster. Dacia is een zustermerk van Renault en maakt daarom gebruik van de vertrouwde techniek van het Franse merk, maar ook van partner Nissan.

Sinds zijn geboorte in 2010 is de Dacia Duster aardig opgegroeid. De Duster begon zijn leven met een simplistisch interieur en een beperkt aantal voorzieningen. De introductie van de tweede modelgeneratie in 2018 bracht daar verandering in. De Dacia Duster is nog altijd een betaalbaar alternatief voor, bijvoorbeeld, de Nissan Qashqai, maar qua uitrusting is de crossover goed met zijn tijd meegegaan. De Duster kreeg tweemaal een facelift: in 2014 en 2021. Zijn rijgedrag is onschuldig in de bochten, maar erg comfortabel voor lange afstanden. De Dacia Duster heeft altijd vijf deuren en zitplaatsen.

Dacia Duster occasions, welke versies kun je kopen?

De Dacia Duster is een ideale keuze wanneer je een ruime gezinsauto wilt kopen, maar met een beperkt budget werkt. Gebruikt is het helemaal een goed idee. Nieuw heeft de SUV al een zachte prijs, maar Dacia Duster occasions zijn nog toegankelijker. Bovendien kun je voor een milder bedrag een hogere uitvoering krijgen, waardoor je een luxere uitrusting krijgt. Doe dit dan ook, als het even kan ? basismodellen hebben karige voorzieningen. De Dacia Duster mag dan betaalbaar zijn, hij is niet ?goedkoop?. De techniek is degelijk en betrouwbaar. Bovendien wordt de Duster onder de eigenaren zeer gewaardeerd als een fijne compagnon.

Qua techniek is er een beperkt aantal mogelijkheden. De oorspronkelijke Dacia Duster uit 2010 heeft benzine- en diesel viercilinders van Renault en een optie voor LPG. Een dieselmotor kan vanaf de tweede generatie in 2018 niet meer worden gekozen vanwege hoge uitstoot. Ben je van plan een caravan te gaan trekken, dan is een tweedehands Dacia Duster met een dieselmotor met veel koppel de beste optie. Tegenwoordig wordt de Duster alleen nog geleverd met benzine- en Bi-Fuel LPG-motoren. Standaard is de Dacia Duster een voorwielaangedreven auto, maar optioneel is ook vierwielaandrijving beschikbaar. Een automaat werd alleen geleverd bij specifieke modellen.

Tweedehands Dacia Duster: scherpe prijs, toch waardevast

Een nieuwe Dacia Duster kost geen vermogen en dat is daarom evengoed het geval bij tweedehands modellen. Desondanks is de SUV redelijk waardevast. Het aanbod aan vroege exemplaren met een hoge tellerstand is rond de 5.000 à 6.000 euro riant, veel goedkoper dan dat zul je ze niet vinden. De prijs van een tweedehands Dacia Duster van de tweede generatie (2018-heden) is al snel het dubbele. Daarmee is een Dacia Duster occasion beslist niet duur in vergelijking met zijn rivalen. Je kan het echter zo gek maken als je zelf wilt: in het meest extreme geval geef je rond de 30.000 euro uit. Dan kom je in het vaarwater terecht van concurrenten zoals de Mazda CX-3 en Peugeot 2008.

Het merendeel van de Dacia Duster modellen beschikt over een benzinemotor, maar er zijn ook flink wat exemplaren te vinden die op LPG rijden. Diesels zijn er nauwelijks. Hetzelfde geldt voor tweedehands Dacia Duster modellen met een automatische versnellingsbak: je moet goed zoeken wil je er eentje tegenkomen. Ook zit er een meerprijs aan een automaat. Ongeveer één op de vijf van de Dacia Duster occasions heeft vierwielaandrijving.

Meer Dacia Duster modellen

Bekijk ook Dacia Duster occasions of meer informatie over de Dacia Duster op AutoTrack en Dacia Duster occasions op AutoWereld.