NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Dacia Spring Occasions

436 occasions gevonden

De Dacia Spring occasion is een elektrische stadsauto die sinds 2021 op de markt is. Deze kleine hatchback is beschikbaar als vijfdeurs model en heeft een elektromotor die een uiterst bescheiden 45 pk levert. Geheel in de stijl van Dacia, behoort de Dacia Spring tot de goedkoopste elektrische auto’s die er op de markt zijn. Dankzij zijn kleine afmetingen en beperkte actieradius, is de Spring echt een stadsauto bij uitstek; hij is gemakkelijk in te parkeren en laat zich goed door het drukke stadsverkeer manoeuvreren.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Prijs Dacia Spring is zeer vriendelijk

Dacia blinkt uit in no-nonsense modellen - zie de Sandero of de Logan - en de Dacia Spring is geen uitzondering. De elektrische motor levert 45 pk en is hiermee perfect geschikt voor korte afstanden door de stad. Ook de uitrusting geeft de bestuurder en passagiers precies wat ze nodig hebben. Geen toeters en bellen, maar precies wat je nodig hebt voor korte ritjes. Wie dat graag wil kan wel een model vinden dat beschikt over Apple Carplay of Android Auto, waarmee de smartphone gekoppeld kan worden aan de auto.

Een Dacia Spring occasion voorziet in basisbehoeften


Bij Dacia draait alles om het leveren van een auto die voorziet in alle basisbehoeften zonder onnodige extra’s. Dat maakt de auto goedkoop en dus bereikbaar voor mensen met een kleine portemonnee. Dit uit zich ook in het vermogen van de elektromotor, die 45 pk levert en dus niet gemaakt is voor sprintjes, maar wel voor korte ritten van A naar B. Hierdoor is de Dacia Spring een uitstekend alternatief voor een oudere elektrische occasion uit een hoger segment.

Gedeelde techniek met Renault


De Dacia Spring deelt veel van zijn techniek en DNA met de Renault City K-ZE, een elektrische hatchback die is gemaakt voor de Chinese markt. Een belangrijke kanttekening bij de Dacia Spring, is dat het slechts één ster scoorde in de fameuze Euro NCAP-test, waarmee hij weliswaar volledig voldoet aan alle eisen, maar niet meer dan dat.

Goedkoop elektrisch rijden met Dacia Spring occasions


Wie zoekt naar een simpele, kleine elektrische auto die prima uit de voeten kan in de stad en alles aan boord heeft wat je nodig hebt, heeft aan een Dacia Spring occasion een goede keuze. Het is elektrisch rijden op z’n goedkoopst. Er is ruimte voor een volledig gezin met bagage en de auto is buitengewoon betaalbaar. En dat maakt de Spring tot en zeer geschikt model voor mensen die willen beginnen met elektrisch rijden en dit willen doen tegen een lage prijs. Voor die prijs krijg je een auto die in alle basisbehoeften voorziet en waarmee je dus uitstekend uit de voeten kan in de stad.

Oudere gebruikte modellen zijn concurrentie


Omdat Dacia Spring occasions zo goedkoop zijn, komt de concurrentie vooral van oudere gebruikte elektrische auto’s uit een hoger segment. Denk bijvoorbeeld aan een Volkswagen e-Golf, de elektrische variant van de overbekende Volkswagen Golf. Een oudere versie van de e-Golf mag dan wat meer kilometers gereden hebben, hij biedt wel wat meer comfort, opties en veiligheid. Echter, wie op zoek is naar een wat nieuwere elektrische occasion voor de laagst mogelijke prijs, zal met de een Dacia Spring occasion prima uit de voeten kunnen.