Citroën C4 Aircross Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
34 resultaten

Tweedehands Citroën C4 Aircross

Een tweedehands Citroën C4 Aircross kan je heel gemakkelijk vinden via GasPedaal.nl vanaf bouwjaar 2012. In dit jaar verscheen deze SUV / sedan crossover voor het eerst op de markt. Dit model van het Franse merk werd ontworpen in samenwerking met Mitsubishi. Er werd voor deze samenwerking gekozen omdat de Japanse fabrikant al aanzienlijke ervaring had met het ontwerpen en produceren van voertuigen in dit segment, terwijl het Peugeot-Citroën concern dit nog niet had. De samenwerking bleek een goede keuze, want de Citroën C4 Aircross viel goed in de smaak op de markt.

Delen van de Japanse fabrikant

Voor het ontwerpen en het produceren van de Citroën C4 Aircross werd er een unieke samenwerking opgezet tussen de ingenieurs van Citroën en die van Mitsubishi. De verantwoordelijkheid over onder meer de motoren en het uiteindelijke design was in handen van Citroën, terwijl de Japanners zich onder meer richtten op de aandrijving en de bodemgroep. Deze komen dan ook van de Mitsubishi ASX. Tweedehands Mitsubishi ASX modellen zijn er vanaf 2010 en het is zeker niet zo dat de modellen helemaal vergelijkbaar zijn met elkaar. Enkel de inspiratie voor de Citroën C4 Aircross werd in het eerdere Japanse model gevonden, maar de Aircross werd een stukje groter gemaakt. Hierdoor is er zeker veel ruimte gerealiseerd in dit model.

Een compacte SUV

De tweedehands Citroën C4 Aircross kan het beste worden omschreven als een compacte SUV, en dit was ook de bedoeling. Het Franse merk wilde meegaan met de tijd en met iets vernieuwends op de markt komen. Dit lukte met deze crossover die erg neigt naar een volwaardige SUV / terreinwagen. Aan de zijkanten van het model zijn grote luchtinlaten te vinden die de auto een sportieve uitstraling geven. Ook de Ledverlichting draagt hier een steentje aan bij. De inspiratie voor de C-zuil die aan de zijkant te vinden is komt van de tweedehands Citroën DS-serie.

Verschillende uitvoeringen

Als je een tweedehands Citroën C4 wilt kopen via GasPedaal.nl, dan kan je een keuze maken uit diverse uitvoeringen die zijn uitgebracht. Zo is er een model met voorwielaandrijving, maar je kan ook kiezen voor een uitvoering met vierwielaandrijving. Er zijn uitvoeringen met een benzinemotor, maar er zijn ook diesel uitvoeringen. Als je kiest voor een diesel uitvoering, dan heb je de keuze uit een 114 pk of een 150 pk uitvoering. Het instapmodel is voorzien van een 1,6l benzinemotor die 117 pk aan vermogen kan leveren.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.