NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Opel Agila Occasions

548 occasions gevonden

De Opel Agila verschijnt in 2000 op de markt als resultaat van een samenwerking met Suzuki, die zijn variant tot Wagon R+ doopt. De compacte Agila is ondanks zijn bescheiden buitenmaten lekker ruim. De eerste generatie Agila wordt geleverd met een 58 pk 1.0-liter of 75 pk 1.2-liter benzinemotor. In 2007 verschijnt de tweede generatie Agila op de markt, die dankzij een wat ronder ontwerp wat frivoler door het leven gaat. De 1.0-liter levert nu 65 pk, de 1.2 is nu goed voor 94 pk. Af fabriek is ook een LPG-versie beschikbaar.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Een Opel Agila kopen: klein maar fijn

In 2000 presenteerde Opel de eerste Opel Agila modellen. Vijftien jaar later verdween de Agila van het podium en werd hij vervangen door de Opel Karl. Op GasPedaal.nl vind je nog steeds een groot aanbod van Opel Agila occasions. De eerste Opel Agila was een rebadge van [Suzuki/Wagon-R+]. Deze vijfdeurs was verkrijgbaar in twee varianten benzinemotoren: een 1.0 liter 12 V en een 1.2 liter 16 V. De dieseluitvoering van deze generatie Opel Agila occasions was een 1.3 liter CDTI. Vanaf 2012 waren de meeste motoren van de tweedehands Opel Agila ook beschikbaar in EcoTec- of EcoFLEX-uitvoering. Deze motoren zijn voorzien van een start-stopsysteem, en hebben een lager brandstofverbruik en een geringere emissie.

De tweede generatie van Opel Agila modellen kwam in 2007 op de markt. De eerste generatie auto's had een lengte van 3,5 meter, een hoogte van 1,7 meter en een breedte van 1,62 meter. De Opel Agila occasions van de tweede generatie hadden een lengte van 3,74 meter, een hoogte van 1,59 meter en een breedte van 1,68 meter. De eerste generatie tweedehands Opel Agila is een compacte auto in het A-segment, vergelijkbaar met een Kia Picanto en een Fiat Panda. De tweede generatie is met zijn afmetingen een MPV in de economy of compacte B-klasse. Voor wat betreft de versnellingsbak zijn deze auto's verkrijgbaar met een handgeschakelde vijftraps of een automatische viertraps transmissie.

De Opel Agila occasions zijn niet overdreven luxueus

Zeker in de eerste generatie Opel Agila zit geen overbodige luxe. De binnenkant bestaat grotendeels uit plastic, en op de portieren is slechts spaarzaam stof toegepast. De stoelen zijn behoorlijk plat en hebben weinig verstelmogelijkheden. In de tweede generatie is de stoel van de chauffeur wel in hoogte verstelbaar. Ook elektrische zijruiten en centrale vergrendeling heb je in de Opel Agila occasion niet. Achterin hebben de passagiers voldoende hoofdruimte, maar voor lange mensen is de beenruimte krap. De achterbank is in de tweede generatie Opel Agila occasions een grote verrassing. Die kun je heel makkelijk openklappen zonder zittingen te verwijderen of hoofdsteunen los te maken. Zo wordt deze vierpersoonsauto omgetoverd tot een tweepersoons bestelauto met een bagageruimte van maar liefst 1.050 liter. Er is gedacht aan extra bergruimte onder de laadvloer voor kwetsbare bagage.

Wil je een Opel Agila kopen? Op GasPedaal.nl vind je zowel occasions van de eerste als van de tweede generatie. Vergelijk ze niet alleen op prijs, maar ook op bouwjaar, gereden kilometers en onderhoudsstaat.

Meer Opel Agila modellen

Bekijk ook Opel Agila occasions of meer informatie over de Opel Agila op AutoTrack en Opel Agila occasions op AutoWereld.