NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

BMW Z 4 Occasions

510 occasions gevonden

BMW Z4 occasions bestaan om te rijden. Dat klinkt als een open deur die voor iedere BMW of andere auto van toepassing is, maar veel auto's bestaan eigenlijk om mensen te transporteren, vakanties te faciliteren of pakketjes op te halen bij een woonwarenhuis. Zo niet een Z4. Je ziet het al als je er goed naar kijkt; die lange neus biedt ruimte aan een flinke motor. Het enige wat er dan nog bij hoort zijn twee stoelen, een fraai afgewerkt interieur en vier wielen. Dan kan het feest kan beginnen. Vergeet kinderzitjes en de neerklapbare achterbank. Enjoy the ride!

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 755 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

BMW Z4 review

BMW Z4 E85/E86


Na de apart ogende Z1 uit 1989 tot 1991, kwam BMW in 1995 met ‘opvolger’ Z3. De auto was mateloos populair, maar BMW nam ook de kritiek ter harte dat hij een te softe allemansvriend was. De E85 BMW Z4 bood in 2003 het antwoord: een hoekige, strakke en ietwat futuristische roadster voor de liefhebber. Geen diesels, voornamelijk zescilinders en een stijf onderstel voor perfecte wegligging waren enkele plezierverhogende ingrediënten. Na de facelift (en met de komst van de E86 coupé) werd het nog beter. De E85 en E86 kwamen nu als Z4 M met de 343 pk sterke motor uit de M3. De 2.2 verdween en de 2.5 ging van 177 naar 192 pk. Ook de drieliter kreeg een flinke scheut peper en ging van 231 naar 265 pk. De E85 en E86 zijn BMW’s zoals BMW’s bedoeld zijn.

+ De auto is een verademing ten opzichte van de Z3: stoer, sportief en voor de liefhebber.
+ Dit is de enige Z4 die als M en als coupé te krijgen is.
+ Je hebt veel keuze uit smeuïge zescilinders.

- De E85/E86 Z4 was zeker niet vrij van problemen.
- Zijn concurrenten zijn goedkoper in het onderhoud.

BMW Z4 E89


Blijkbaar was zijn voorganger toch iets te extreem, want met de E89 BMW Z4 zette het merk in 2009 toch weer een allemansvriend neer. Dat was ook te zien aan het vriendelijkere uiterlijk. Net als de gelijktijdig verkochte 3 Serie cabriolet, kreeg de E89 Z4 (als enige generatie) een hard klapdak. Hiermee werd de Z4 coupé overbodig. Helaas voor de liefhebber verviel de Z4 M. De Z4 sDrive35is was met 340 pk echter bijna net zo sterk als de oude M, maar had ook een meer all-round karakter voor dagelijks gebruik. Ook werd na de facelift een sDrive18i toegevoegd voor meer economisch verantwoord toeren. Al met al is de E89 BMW Z4 op snelheid net zo leuk als zijn voorganger, maar in dagelijks verkeer een stuk gebruiksvriendelijker. Daar dragen het klapdak en de zuinigere motoren alleen maar verder aan bij.

+ Door het klapdak en zijn onderstel is de E89 Z4 de beste keuze voor alledag.
+ De kwaliteit en betrouwbaarheid liggen flink hoger dan bij zijn voorganger.
+ Zowel de sportieve als de zuinigere automobilist kan met deze Z4 uit de voeten.

- Er is geen extreme M-uitvoering en geen stoere coupé.
- Uiterlijk is hij minder uitgesproken dan zijn voorganger en opvolger.

BMW Z4 G29


Het lijkt wel of BMW geen keuze kan maken met de Z4, want voor de G29-generatie grijpt het merk in 2019 terug naar de filosofie van de eerste modelserie. De styling wordt weer wat extremer en stoerder en het harde klapdak maakt weer plaats voor stof. De nieuwe Z4 laat weinig ruimte voor keuzestress, want er zijn drie motoren: de sDrive20i met 197 pk, de sDrive30i met 258 pk en als rangetopper de M40i met 340 pk – exact evenveel als het vorige topmodel. Laatstgenoemde is de enige zescilinder die BMW nog monteert in de roadster. Ondanks hardnekkige geruchten komt er geen ‘echte’ G29 BMW Z4 M met M3/M4-motor. Ook behoort handmatig door verzetten roeren voorgoed tot het verleden. In 2022 volgt een facelift die zo subtiel is, dat zelfs kenners er een vergrootglas bij moeten houden. Motorisch verandert er niets. Dat kan maar één ding betekenen: de G29 BMW Z4 is een succes.

+ Het uitgesproken uiterlijk is met de G29 Z4 weer terug.
+ Voor de purist is het stoffen dak weer van stal gehaald.
+ De kwaliteit en betrouwbaarheid staan op hoog niveau.

- Fans van zelf roeren, moeten een andere auto zoeken.
- Ondanks het stoffen dak is er geen coupévariant.
- Je zoekt ook bij de G29 Z4 tevergeefs naar een echte M-uitvoering.

BMW Z4 review


BMW’s eigenzinnige Z4 is al sinds 2003 op de markt. Je kunt hem als roadster, coupé n roadster-coupé krijgen. Maar welke moet je kiezen? En wat krijg je daarvoor in de praktijk? In onze BMW Z4 review krijg je meer inzicht in deze auto.

Rijgedrag BMW Z4


De auto die door de BMW Z4 werd afgelost (de Z3) kreeg ondanks zijn ongekende populariteit de kritiek dat hij te soft was. Vandaar dat de Z4 een stuk strakker op de weg ligt. Met elke nieuwe generatie werd het rijgedrag nog iets aangescherpt. Zoek je een allrounder? Dan is de tweede generatie (ook door het stalen klapdak) de keuze voor jou. Mag het extremer? Dan zijn de andere generaties interessant om te bekijken. Voor de meest extreme variant kies je de Z4 M uit de eerste generatie. Die is overigens niet sneller dan de ‘gewone’ topmodellen uit latere generaties.

Betrouwbaarheid BMW Z4


De eerste generatie van de BMW Z4 kan hier en daar wat problemen geven, zoals defecten in de elektronica en het stuurhuis. Laatstgenoemde kan een flinke kostenpost zijn. Latere generaties hebben geen problemen in het stuurhuis en zijn over het geheel genomen stukken betrouwbaarder.

Kosten BMW Z4


De BMW Z4 is niet de goedkoopste in zijn klasse als het gaat om onderhoud. Wil je hierop besparen, dan zul je bij concurrerende modellen van Mercedes-Benz of Audi moeten kijken. Zoek je naar de roadster met de beste wegligging en de hoogste funfactor, dan ben je met de BMW Z4 nog steeds bij het juiste model.

Populaire zoekopdrachten