NL aanbod

EU aanbod

BMW M 6 Occasions

23 occasions gevonden

De BMW M6 is de performance-uitvoering van de exclusieve en luxe BMW 6 Serie. De M6 heeft twee generaties lang de rol van ultieme grand tourer (GT) uitgedragen voor het Beierse automerk. Als krachtige GT combineert de M6 het beste van beide werelden; de sluik gelijnde M6 laat zich flink op de staart trappen op de Autobahn en slingerende binnenwegen, maar blinkt even goed uit met zijn sublieme mate van comfort. Dit maakt de BMW M6 ook als occasion zeer interessant. Het aanbod bekijk je op Gaspedaal.nl.

Lees meer over BMW M6 onderaan de pagina

Wij vergelijken:

40+ autosites

Kijk ook eens naar 2 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Geschiedenis BMW M6

Nadat de typenaam M6 in de jaren tachtig al is gebruikt in Noord-Amerika, verschijnt de ultieme 6 Serie in 2005 voor het eerst in Europa. Het model is gebaseerd op de E63/E64 generatie van de 6 Serie en tilt de GT naar een geheel nieuw niveau van performance en luxe. De M6 is dan alleen verkrijgbaar als tweedeurs coupé en tweedeurs cabriolet en biedt in beide gevallen plaats aan vier inzittenden. Wanneer de nieuwe generatie 6 Serie debuteert, komt er een derde carrosserievorm bij, namelijk de Gran Coupé. De praktische vierdeurs coupé is beter geschikt voor dagelijks gebruik.

De eerste BMW M6 (E63/E64)


De eerste generatie BMW M6 is een klassieker in wording. Dit is deels te danken aan de fabelachtige 5.0 liter V10-motor die de achterwielen van de E63/E64 aandrijft. BMW ontwerpt het blok oorspronkelijk voor de Formule 1. Daarna verschijnt deze in de illustere BMW M5. In de M6 is de V10 goed voor 507 pk waarmee een begrensde topsnelheid van 250 km/u bereikt kan worden. Zonder begrenzer is 305 km/u haalbaar. Deze generatie M6 is in Nederland altijd geleverd met een zeventrapsautomaat. De coupé weegt 1.710 kg, de cabriolet is 195 kg zwaarder.

De F06/F12/F13 in detail


De tweede generatie M6 verruilt de V10 voor een 4.4 liter twin-turbo V8 met minimaal 560 pk. De V8 is gekoppeld aan een achttrapsautomaat. De coupé snelt in 4,2 seconden naar de 100 km/u. Maar het kan gekker: het Competition Package tilt het vermogen naar 600 pk, waarmee de coupé en Gran Coupé in 3,9 seconden naar de 100 km/u kunnen en de cabriolet in 4 seconden. Standaard is de M6 begrensd op 250 km/u, maar optioneel is 305 km/u mogelijk. In 2019 wordt de BMW M8 gelanceerd als vervanger van de M6.

Prijs BMW M6 occasions


De BMW M6 is geen garage queen, maar een auto die gemaakt is om gebruikt te worden. Dit merk je ook als je de occasions bekijkt. Wie een tweedehands BMW M6 van de eerste generatie zoekt, zal vooral exemplaren tegenkomen met een hoge tellerstand. Niet vreemd, de E63/E64 M6 werd van 2005 tot en met 2010 gebouwd en gaat dus al wat jaartjes mee. Dit maakt de prijs van een eerste generatie M6 relatief te behappen. Check wel de onderhoudsgeschiedenis om verrassingen te voorkomen.

Prijs laatste generatie BMW M6


De tweede en laatste generatie van de BMW M6 is tweedehands flink duurder dan zijn voorganger. Leeftijd en het aantal gereden kilometers spelen hierin een grote rol. De prijs van BMW M6 occasions is vergelijkbaar met andere performance grand tourers zoals de Audi RS7 en de Porsche Panamera. Voor een exemplaar met het Competition Package, dat meer vermogen toevoegt en het uiterlijk stoerder maakt, betaal je nog meer.