NL aanbod

EU aanbod

BMW M 2 Occasions

50 occasions gevonden

Een BMW M2 occasion is de stevige, sportieve variant van de BMW 2 Serie. Dit compacte model is uitgerust met een krachtige motor en voorzien van een sportief onderstel, waardoor het weliswaar het uiterlijk en de gemakken heeft van een reguliere 2 Serie, maar rijgedrag vertoont waar menig sportwagen geen antwoord op heeft. De BMW M2 is het kleinere broertje van de BMW M3/M4, die al jaren volgens dezelfde filosofie gemaakt wordt.

Lees meer over BMW M2 onderaan de pagina

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Kijk ook eens naar 553 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

BMW M2 occasion is een echte gifkikker

Heb je een BMW met een M-badge, dan kun je maar beter voorzichtig met je rechtervoet zijn. Al sinds de jaren tachtig bouwt BMW met de M-afdeling sportwagens met relatief ingetogen uiterlijk. De trend werd gestart met de BMW M3 en de BMW M5, maar heeft zich uitgebreid naar vrijwel alle modellen. Zo is er een BMW 1M, maar ook een M4 en een M6. En stuk voor stuk zijn het de sterke, sportieve broertjes van toch al zeer degelijk gebouwde auto?s.

Klein, maar zeer krachtig


De BMW M2 is een compacte tweedeurs coupé met een 3.0 liter zescilinder in het vooronder. Deze motor is voorzien van een turbocharger en die zorgt mede voor een heel behoorlijke 365 pk, waarmee de sprint van nul naar honderd iets meer dan vier tellen in beslag neemt. Zoals bij zoveel Duitse sportwagens is de topsnelheid gelimiteerd op 250 kilometer per uur, maar het is mogelijk om occasions te vinden waarbij deze limiter is verwijderd. De eerste eigenaar heeft dan voor het M Driver?s pakket gekozen en dat levert een M2 op die 270 kilometer per uur kan halen.

Achterwielaandrijving in de BMW M2 occasion


Zoals het een echte BMW betaamt heeft ook de M2 achterwielaandrijving, wat het sportieve rijgedrag alleen maar benadrukt. Net als zijn grote broers M3 en M4, wordt ook dit model geprezen om zijn uitstekende rijeigenschappen en zorgt het voor veel plezier voor de bestuurder. Hier overigens geen elektrische of hybride techniek en ook het benzineverbruik is gewoon hoog te noemen, zoals normaal is bij sportieve modellen. Daarbij koop je dergelijke auto?s ook bepaald niet voor hun zuinige motor, maar toch vooral om er stevig mee door te rijden.

Concurrenten komen ook uit Duitsland


Concurrentie van de M2 is er genoeg; er zijn vele fabrikanten die een dikke motor in een regulier model leggen en hier de strijd met de M-varianten van BMW aan wil gaan. Denk aan een Mercedes-AMG 45 S of een Audi RS3. Niet geheel toevallig zijn dit ook Duitse fabrikanten en dus zijn de auto?s vaak volgens hetzelfde concept gebouwd. Plezier in het rijden als belangrijkste prioriteit, maar wel gekoppeld aan een buitengewoon degelijk model.

BMW M versus AMG


In de regel zijn de AMG-modellen van Mercedes wat rauwer en losser, terwijl de M-varianten van BMW wat beter tot hun recht komen op een circuit, wanneer je scherp moet sturen om zo weinig mogelijk tijd prijs te geven. Welke je kiest, hangt in dit geval helemaal van je smaak af.

Prijs BMW M2 occasions is aan de hoge kant


De kwaliteit en kracht van een M-model van BMW komt vaak tegen een stevige prijs en dat is bij de M2 niet anders. Een BMW M2 occasion kost aanmerkelijk meer dan een gewone 2 Serie ? helemaal in een extra gepeperde uitvoering. In de regel geldt: hoe krachtiger, hoe duurder. Houd er bij dergelijke occasions wel rekening mee dat de kans bestaat dat je een model treft dat al flink is afgereden. Is de prijs opvallend laag, dan heeft dat waarschijnlijk een reden.