NL aanbod

EU aanbod

Bentley Brooklands Occasions

1 occasions gevonden

Bentley Brooklands - 6.8 V8 | Motor gereviseerd |

€ 15.950

Bentley Brooklands - 6.8 V8 | Motor gereviseerd |

1997, 97.752km

Tilburg (NB)

Vergelijk

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Bentley Brooklands

De Bentley Brooklands is een luxe 4-deurs sedan die ruimte biedt aan vier volwassenen. De Bentley Brooklands occasions hebben een bouwjaar tussen 1992 en 1998. In 1998 kwamen de merkrechten van Bentley bij Volkswagen te liggen en hierop werd besloten om de Bentley Brooklands niet langer te produceren. In plaats hiervan werd de Bentley Arnage ontwikkeld en op de markt gebracht als officiële opvolger van de Bentley Brooklands. De Bentley Arnage occasions hebben een heel andere uitstraling, waarmee ook duidelijk wordt dat er een overname plaats heeft gevonden. De tweedehands Bentley Eight en de gebruikte Bentley Mulsanne waren voorgangers van de Bentley Brooklands occasions.

De eerste generatie Bentley Brooklands

De Bentley Brookland occasions uit 1992-1998 hebben een 6,75 liter V8 motor, vier kleppen per cilinder, een vermogen van 300 pk en een massa van 2320 kilogram. Deze tweedehands Bentley Brooklands worden gezien als luxe sedans die zowel de Bentley Mulsanne als de Bentley Eight moesten vervangen. Het model is wat hoekig, waardoor ook duidelijk zichtbaar is dat deze Bentley nog nauw verbonden is met de occasions van Rolls-Royce. Deze Bentley Brooklands occasions zijn te herkennen aan de dubbele koplampen, de aflopende schuine achterklep en de elegante verchroomde stijlen. Het interieur is vrij gelijk aan dat van eerdere Bentleys, compleet met de houten panelen.

Na de overname door Volkswagen

In 1998 werd Bentley overgenomen door Volkswagen en werd de Brooklands niet meer geproduceerd. De Bentley Arnage kwam hiervoor in de plaats. Echter, Volkswagen wilde het jaren later toch nog eens proberen met de Bentley Brooklands. In 2007 werd een nieuw model Brooklands gepresenteerd op de Autosalon van Genève. Deze Bentley Brooklands occasions, met een bouwjaar vanaf 2008, kennen daardoor een heel andere uitstraling.

De tweede generatie vanaf 2008

Als je op GasPedaal.nl op zoek wilt gaan naar de tweede generatie Bentley Brooklands occasions, dan zoek je naar modellen vanaf 2008. Het gaat dan niet meer om een luxe sedan, maar om een luxe coupé met vier zitplaatsen. Er werden er in totaal maar 550 geproduceerd, om exclusiviteit te kunnen bieden, tussen 2008 en 2011. Deze Bentley Brooklands occasions zijn het meest verwant aan de tweedehands Bentley Continental GT modellen. De tweede generatie Bentley Brooklands occasions zijn voorzien van een 6,75 l V8 motor, een prestatievermogen van 530 pk (395 kW) en een maximum snelheid van 294 km/u. Deze gebruikte Bentley Brooklands hebben 5,3 seconden nodig om vanuit stilstand de 100 km/u te bereiken.

Gaspedaal.nl

 / 

Bentley

 / 

Brooklands