Rolls-Royce Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
103 resultaten

Tweedehands Rolls-Royce

Rolls-Royce is al een legendarisch automerk dat vooral bekend staat om de uiterst luxueuze wagens. Het bedrijf werd aanvankelijk opgericht door Charles Rolls en Henry Royce. Dit gebeurde al meer dan een eeuw geleden, in het jaar 1904. De twee startten het bedrijf om de duurste voertuigen ooit gemaakt op de markt te gaan zetten. Dit lukte, en zeker met succes, want de Rolls-Royce modellen gingen ondanks de hoge prijzen als zoete broodjes over de toonbank. In het jaar 1906 kwam er een serie uit onder de naam Rolls-Royce Silver Ghost. De auto’s werden voorzien van een vrouwengestalte op het radiatorrooster, welke de Spirit of Ecstacy werd genoemd. Uiteindelijk werd ervoor gekozen om dit aan te houden als handelsmerk. De Rolls-Royce is altijd te herkennen aan de unieke stijl die er in het design wordt gelegd. Deze auto’s zijn gewoonweg niet te vergelijken met de voertuigen van andere merken, en daarmee wordt Rolls-Royce toch gezien als een uniek merk dat vooral erg luxe voertuigen op de markt zet. Het is dan ook zo dat de Rolls-Royce prijzen vaak behoorlijk hoger lagen dan de prijzen van voertuigen van andere merken. Het Rolls-Royce concern, dat Brits is, heeft goede zaken gedaan tot het jaar 1998. In dit jaar werd het concern opgesplitst.

In Duitse handen

Rolls-Royce handelde niet alleen onder de naam Rolls-Royce, maar had ook dochteronderneming Bentley. Ook dit merk staat natuurlijk bekend om de luxe en toch wel prijzige modellen. De rechten over Bentley werden bij de opsplitsing in 1998 overgenomen door de Duitsers, door het Volkswagen concern om precies te zijn. Zij startten direct met het maken van sportieve nieuwe modellen onder de naam Bentley. Met het voortzetten van het merk Rolls-Royce werd nog even gewacht, maar in 2002 was het dan toch zo ver. BMW ging vanaf dit jaar aan de slag met nieuwe modellen onder de naam Rolls-Royce. Er werden onder meer coupés, sedans en cabrioletten gemaakt die stuk voor stuk in kleine oplage werden geproduceerd. Zo bleef Rolls-Royce exclusief, zoals het merk ooit ook bedoeld was.

Rolls-Royce

Natuurlijk kan je een gebruikte Rolls-Royce kopen via Gaspedaal.nl. Er is een ruim aanbod online en onder de occasions zijn ook zeker modellen van Rolls-Royce te vinden. Uiteraard zijn er tweedehands Rolls-Royce modellen uit verschillende perioden, zoals onder meer de Phantom, de Corniche en de bijzondere Ghost.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.