Bentley Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
385 resultaten

Tweedehands Bentley

Bentley begon als merk in het jaar 1919 en mag dan ook al uitkijken naar de leeftijd van 100 jaar. Het bedrijf, Bentley Motors, stond in de eerste jaren zeker niet bekend als de luxe Britse autofabrikant van nu. De Bentleys werden vooral ingezet als racewagens waarmee wedstrijden tegen treinen werden gehouden. Zo vond er een wedstrijd plaats tussen de sportieve Bentley en de trein tussen Cannes en het centrum van Londen. De auto won het van de trein en na deze overwinning werd Bentley gezien als sportmerk met een grote toekomst. In 1931 werd Bentley gekocht door luxemerk Rolls-Royce. Deze had de bedoeling om van Bentley een tweede luxe label te maken. De eerste dertig jaren waren succesvol voor Bentley en Rolls-Royce, maar daarna begon het succes van het tweede merk van Rolls-Royce toch een stuk minder te worden. De Bentleys werden niet meer gezien als unieke modellen, maar werden gezien als kopieën van de modellen van Rolls-Royce. Zo waren er bijvoorbeeld de T en de S modellen van Bentley die alleen in het radiateurrooster verschilden van de Rolls-Royce modellen. Ditzelfde probleem trad op bij de Mulsanne en de Corniche. Omdat Rolls-Royce het hoofdmerk was, kreeg deze de A-status. Het gevolg hiervan was dat Bentley werd gezien als aftreksel van Rolls-Royce en de Bentley modellen werden al snel op de markt neergezet als Rolls-Royce uitvoeringen van mindere B-kwaliteit. Uiteindelijk raakte Rolls-Royce in de problemen en dit zou er in de jaren zeventig voor zorgen dat Bentley voorgoed zou verdwijnen.

De nieuwe Bentleys

In de jaren tachtig werd besloten om Rolls-Royce weer helemaal zelfstandig te laten worden, maar Bentley bleef wel onderdeel. Vervolgens verscheen van Bentley het model de Turbo R. Dit sportieve model zorgde ervoor dat het merk niet zou verdwijnen van de markt. Bentley leefde op ten opzichte van Rolls-Royce en het leek erop dat Rolls-Royce de ontwikkelingen niet meer kon bijhouden. Uiteindelijk moest er in 1998 besloten worden om de twee merken los te halen van elkaar en allebei elders onder te brengen. Zo heeft Volkswagen nu de rechten van Bentley en BMW heeft de rechten van Rolls-Royce.

Bentley occasions

Het succes van Bentley was groot vanaf de jaren tachtig en er werden meer sportieve modellen gemaakt, zoals de Continental, de Arnage en later ook de Brooklands. Uiteraard kan je van deze modellen goede occasions vinden bij Gaspedaal.nl.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.