Bentley Continental Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
142 resultaten

Tweedehands Bentley Continental

De Bentley Continental maakt deel uit van een complete reeks sportieve voertuigen. Het is duidelijk te zien dat er verschillende partijen betrokken zijn geweest bij het realiseren van de serie. Op de eerste plaats was er de Bentley Continental die in 1952 werd geproduceerd in samenwerking met Rolls-Royce. Dit merk nam Bentley over in 1931. De productie van deze eerste Bentley werd stopgezet in 1955. In de jaren tachtig werd er opnieuw aandacht besteed aan de Bentley Continental. Dit moest een coupé worden met een frisse uitstraling. Uiteindelijk werd deze in 1991 als de Bentley Continental R op de markt gezet. Vervolgens was het de beurt aan Volkswagen, die het merk Bentley in 1998 overnam. In 2003 werden de nieuwe Bentley Continental versies gerealiseerd met de unieke techniek van deze Duitse fabrikant. Zo werden er sedans, coupés en cabrioletten van de Bentley Continental gemaakt.

Grote verschillen

Er zijn grote verschillen merkbaar tussen de diverse generaties Bentley Continental modellen. De Bentley Continental occasions uit 1952-1955 zijn 4-deurs coupés met een 4,5 liter motor die ook wel in de sedanmodellen werd gebruikt, of met een 4,8 liter motor (vanaf 1954). De maximale snelheid van deze tweedehands Bentley Continental ligt op 189 km/u. De tweede generatie, welke werd geproduceerd tussen 1991 en 2003, is al veel verbeterd ten opzichte van de eerste generatie. Deze modellen zijn uitgerust met een motor die gelijk is aan die van de tweedehands Bentley Turbo R. Hiermee werd de maximum snelheid opgeschroefd naar 233 km/u. De tweedehands Bentley T en de gebruikte Continental Mulliner, beiden na 1996, waren alweer een stuk verbeterd ten opzichte van de modellen daarvoor. De luxe coupé haalde een maximum snelheid van 275 km/u.

De nieuwe Bentley Continental serie

Vanaf 2003 werd er gewerkt aan een compleet nieuwe Bentley Continental serie. Deze serie bestaat uit de tweedehands Bentley Continental GT, de gebruikte sedan Continental Flying Spur en de Bentley Continental GTC occasions. Deze serie werd door Volkswagen gerealiseerd en voor de ontwikkeling werd gebruik gemaakt van de wetenschap waarmee ook de Volkswagen Phaeton, die je ook als tweedehands auto op GasPedaal.nl kunt vinden, werd gemaakt.

Vermogen

Als je een tweedehands Bentley Continental uit de nieuwere generatie wilt, dan zijn er natuurlijk ook verschillen tussen deze modellen te vinden. Zo heeft de tweedehands Bentley Continental GT een vermogen van 560 pk of 610 pk vanaf 2007. De Bentley Continental Flying Spur heeft een vermogen van 610 pk en de gebruikte Bentley Continental GTC heeft een vermogen van 560 pk, of 610 pk bij een bouwjaar na 2009.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.