NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Audi RS 5 Occasions

44 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Kijk ook eens naar 245 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Audi RS5

Twee jaar na het laatste model van de Audi RS4 verscheen de Audi RS5 op de markt, in maart 2010. Wanneer we kijken naar alle modellen in de 5-reeksen van Audi, dan mag worden gesteld dat de Audi RS5 ruim boven de S5 gepositioneerd is en daarom mag worden aangemerkt als topmodel binnen de Audi A5 modellen. Dit zegt natuurlijk alles over de kwaliteiten van de Audi RS5. Dit model werd door Quattro GmbH ontwikkeld, evenals de andere RS-modellen, zoals de RS4 en de RS6. Uitzondering op de regel is wel dat er met de Audi RS5 werd gestart met een coupé. Daarna is er ook een Audi RS5 cabrio op de markt gebracht, evenals een RS5 Sportback.

De uitstraling van de Audi RS5 occasions

Als je de Audi RS occasions bekijkt, dan zie je toch wel veel overeenkomsten in de verschillende varianten die ervan op de markt zijn gebracht. De Audi RS modellen zijn dan ook bijzonder herkenbaar, en juist dat maakt deze serie ook aantrekkelijk voor velen. Het is als een smartphone waar je heel tevreden over bent, waardoor je er steeds het nieuwste model van wilt hebben. Dit effect wist Audi te bereiken met de RS reeks. Vooral de achterspoiler is een hoogtepunt voor veel liefhebbers. De achterspoiler van de Audi RS5 occasions is inklapbaar en volledig in de kofferbak geïntegreerd. Dit wil zeggen dat de spoiler omhoog komt bij een snelheid van minimaal 120 km/u en weer omlaag zakt wanneer de snelheid daalt onder de 80 km/u.

Overige uiterlijke kenmerken

De Audi RS5 occasions hebben een zwarte grille in het welbekende honingraat design, nieuw vormgegeven bumpers ten opzichte van de eerdere RS-modellen, sportieve verbrede wielkasten en de kenmerkende uitlaatpijpen in de ovale vormgeving. In vergelijking tot de A5 zijn de tweedehands Audi RS5 modellen twintig centimeter verlaagd en de Audi RS5 is voorzien van een voorbumper die vergelijkbaar is met die van de TT RS. De tweedehands Audi RS5 is voorzien van lichtmetalen vergen met een grootte van 19 inch.

Een motor die meer lucht krijgt

De Audi RS5 occasions zijn voorzien van een vernieuwde versie van de V8 motor die eerder te vinden was in zowel de Audi R8 als de Audi RS4. De motor krijgt meer lucht, waardoor er meer vermogen verkregen kan worden. De motor levert in totaal 30 pk meer, en dit komt neer op een totaal van maar liefst 450 pk. De standaard krachtverdeling van de Audi RS5 occasions is 40:60.