Audi Q3 Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
679 resultaten

Tweedehands Audi Q3

De Audi Q3 werd in 2011 op de markt gebracht. Eerder al waren er de Audi Q5 en de Audi Q7. De Audi Q7 was de allereerste auto die de autofabrikant maakte onder de noemer SUV, Sport Utility Vehicle. Deze auto kwam uit in 2005. De SUV viel goed in de smaak en dit was dan ook reden voor Audi om nog een model toe te voegen aan de SUV collectie. Hierop kwam de Audi Q5 uit in het jaar 2009. Voor deze SUV werd gebruikt gemaakt van een bouwplatform van de autofabrikant dat twee jaar daarvoor al was gebruikt voor de Audi A5 coupé. Direct werd er doorgewerkt aan een SUV die wel de uitstraling had van een robuuste SUV, maar die toch weer wat compacter was. Zo ontstond de Audi Q3, welke twee jaar na de Audi Q5 verscheen.

Het eerste prototype van de Audi Q3

Er heeft veel tijd gezeten tussen het verschijnen van het eerste prototype en het verschijnen van de eerste daadwerkelijke Audi Q3. Het is namelijk zo dat het prototype al werd gepresenteerd op de Motorshow in Shanghai, in het jaar 2007. Toen moest de Audi Q5 zelfs nog uitkomen. Uiteraard zijn er nog veel zaken veranderd na deze presentatie voordat de Audi Q3 helemaal was zoals deze moest zijn. Audi heeft al die tijd dan ook laten weten dat de Q3 anders moest zijn dan de andere SUV’s in de collectie. De focus lag op een geheel nieuwe, jonge doelgroep.

De Audi Q3 werd de stadsauto

Je ziet duidelijke verschillen als je kijkt naar de Audi Q3 occasions en de tweedehands Audi Q5 en Q7 modellen. Duidelijk is dat de Audi Q3 occasions toch een heel stuk compacter zijn, terwijl de robuuste en stoere uitstraling behouden is gebleven. Dit was ook het doel van de autofabrikant, die de Audi Q3 op de markt wilde zetten als stadsauto annex lifestyle SUV.

Het beste van meerdere merken

Er zijn veel verschillende merken betrokken geweest bij het realiseren van de Audi Q3. Zo werd de ontwikkeling van deze auto in handen gelegd van specialisten van de merken Audi, Porsche en Volkswagen. Echter, de productie werd weer uit handen gegeven aan Seat. Dit had te maken met het feit dat de auto parallel moest gaan lopen aan de productie van de Seat Tribu. Alles bij elkaar genomen zijn de Audi Q3 occasions gewoon fijne SUV’s voor comfortabel dagelijks gebruik. Natuurlijk kan je meerdere tweedehands Audi Q3 modellen vinden bij GasPedaal.nl.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.