NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Audi Q 3 Occasions

881 occasions gevonden

Audi Q3 occasions zijn luxe compacte SUV's van degelijke bouw met een tijdloos design. Het afwerkingsniveau van de binnenruimte is uitstekend en de inzittenden hebben voldoende ruimte. Ook de kofferruimte behoort tot de ruimste van deze klasse. Geheel in stijl met zijn stoere en sportieve voorkomen is deze Audi ook verkrijgbaar met vierwielaandrijving. Technisch is hij verwant aan de Volkswagen Golf en daarmee ook aan de Audi A3 en de Audi TT.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 5.384 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Audi Q3 occasions; Handige compacte SUV?s

De oudste Audi Q3 occasions hebben 2011 als bouwjaar. Exemplaren van na de restyling uit 2015 hebben een iets hoekig voorkomen aan de voorkant en een verbeterde wegligging. De tweede generatie met bouwjaren 2018 en later is 17 centimeter langer. Wil je het liever iets korter? Kijk dan eens naar de Audi Q2. Die is bijna 30 centimeter korter dan het nieuwste model Q3. Nog langer kan ook, maar dan kom je uit bij de Audi Q5, de Audi Q7 en de Audi Q8.

De prijs van een tweedehands Audi Q3


De prijs van een tweedehands Audi Q3 hangt af van meer factoren dan alleen de motor en het uitrustingsniveau. Bijvoorbeeld; de oorspronkelijke nieuwprijs van een Audi Q3 Sportback occasion ligt een paar duizend euro boven die van de oorspronkelijke Q3. Voor dat geld krijg je een sportief ogende schuine achterkant die een flinke hap neemt uit de hoofdruimte voor de achterpassagiers. Ook een Quattro uitvoering - dus met vierwielaandrijving - kost aanzienlijk meer dan de reguliere aandrijving op de voorwielen.

De op één na hoogste prijs betaal je voor zo goed als nieuwe snelle Audi Q3 occasions met sportback in RS uitvoering. De 400 PK benzinemotor heeft 4,5 seconden nodig om de wagen vanuit stilstand naar 100 kilometer per uur te laten accelereren. Alleen voor een compleet uitgeruste bijna nieuwe hybride tweedehands Audi Q3 in de zwaarste uitvoering betaal je nog meer. De oudste diesels uit de beginjaren van het model met een hoge kilometerstand kosten het minst. Dat kan een factor tien schelen.

Een Audi Q3 occasion kopen


Het overgrote deel van de Audi Q3 occasions dat je kan kopen haalt zijn vaart uit een benzinemotor. Het aantal hybrides volgt op ruime afstand en de diesels kom je heel weinig tegen. Wil je een elektrisch aangedreven Q3? Dan heb je pech, want die is er helaas (nog) niet. Wel kan je uitwijken naar de Audi Q4 e-tron. Dat is een automaat, net als het overgrote deel van de beschikbare Q3 occasions.

De oorspronkelijke nieuwprijs van de Q3 is overigens best hoog ten opzichte van de concurrentie. Hetzelfde geldt voor de opties, terwijl de basisuitrusting karig is. Misschien kan je desondanks een Audi Q3 occasion kopen met een rijke uitrusting. Maar als dat niet lukt, kan je ook eens kijken naar een Renault Captur of een Honda HR-V. Ga je toch het liefst voor compacte SUV met een premium uitstraling? Dan is de BMW X1 misschien iets voor jou.

Bouwjaren

Motorisering

Populaire zoekopdrachten