NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Audi Q 5 Occasions

725 occasions gevonden

De Audi Q5 is een middelgrote, luxe SUV die sinds 2008 wordt gebouwd. In de line-up van Audi behoort de Q5 tot de grootste van de hoogpotige auto's. Hij moet alleen zijn voorganger, de Audi Q7, en de Q8 boven zich dulden. De Q5 vormt een handige middenweg voor mensen die de praktische eigenschappen van een ruime SUV willen, maar geen heel grote auto verlangen. De Audi A5 is een vijfdeurs SUV die plaats biedt aan vijf personen.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 4.754 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De Audi Q5 is een dijk van een luxe SUV

Sinds zijn debuut in 2008 is de Audi Q5 een keer geheel in het nieuw gestoken, in 2017. Daarnaast heeft Audi de SUV tussentijds tweemaal een facelift gegeven om hem lekker fris te houden. De eerste facelift vond plaats in 2012, de tweede in 2021. De Audi Q5 is sinds jaar en dag een zeer verfijnde auto met tal van luxe voorzieningen. De kracht van het model zit hem onder meer in de diversiteit: van het zuinige model met een mild hybrid motor tot de krachtige SQ5 met meer dan 350 pk. Bovendien is de Audi Q5 vanaf 2021 ook verkrijgbaar als Sportback, welke een aflopende daklijn heeft zoals bij een coupé.

Tweedehands Audi Q5 kopen, dit zijn de mogelijkheden

Een tweedehands Audi Q5 kopen, betekent vooral het hoofd boven water houden in een zee van mogelijkheden. Over de jaren heeft Audi de middelgrote SUV namelijk met een diverse reeks motoren en een groot aantal uitrustingsniveau?s geleverd, van nette basismodellen tot volgeladen toppers die nog behoorlijk aan de prijs kunnen zijn. Voor ieder zit er dan ook wat wils bij. Bij het kopen van een tweedehands Audi Q5 moet je ook bepalen of je voor- of vierwielaandrijving wilt, een handmatige of automatische versnellingsbak en welke carrosserievorm: de reguliere SUV, of de sluike Sportback.

De Audi Q5 is geleverd met een reeks fijne, krachtige motoren. Door de verschillende benamingen kan het verwarrend zijn om te begrijpen met welke versie je te maken hebt. Wat je moet weten is dat de Q5 alleen vier- en zescilinder benzine- en dieselmotoren huisvest, waarbij het vermogen tussen de 143 en 367 pk ligt. Daarbij kan je ook kiezen uit mild hybrid of plug-in hybrid modellen, welke tot de zuinigste en schoonste varianten behoren. Als de Audi Q5 je niet zint, kun je eventueel kijken naar concurrerende modellen zoals de BMW X3 en de Volvo XC60.

De prijs van een Audi Q5 occasion: betalen voor premium

Als een van de meest populaire premium SUV?s heeft de Audi Q5 zijn waarde relatief goed behouden. Dit maakt het dat de prijs van een tweedehands Audi Q5 aan de hoge kant is, ook als het om vroege modellen van de eerste generatie gaat. Je zal grote moeite moeten doen om een exemplaar te vinden dat minder dan 10.000 euro kost. Houd rekening met minimaal het dubbele als je een Audi Q5 occasion met een goede tellerstand en in een hogere uitvoering wilt halen. Een tweedehands Audi Q5 van de tweede generatie (2017-heden) is nog duurder. Neem je een exemplaar van de bovenste plank, zoals bijvoorbeeld de plug-in hybride Audi Q5 55 TFSIe met 367 pk, dan kan je zomaar meer dan een ton moeten betalen.

De Audi Q5 is een luxe auto en dus heeft het gros van de occasions een automaat, maar er zijn ook handmatig geschakelde modellen verkrijgbaar ? hoewel alleen met minder krachtige motoren. Een diesel heeft veel trekkracht en is erg geschikt om een caravan mee te trekken. Het overgrote deel van de tweedehands Audi Q5 modellen heeft echter een benzinemotor of een hybride aandrijflijn.

Bouwjaren