NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Audi SQ 8 Occasions

26 occasions gevonden

Een Audi SQ8 occasion is de dikke, sterke versie van de Audi Q8. Deze luxe SUV is als instapper al een zeer capabele en krachtige auto, maar als SQ8 beschikt hij over een 4.0 liter V8 die voor een bak meer vermogen zorgt. De SQ8 beschikt ook over een meer agressieve styling, waarmee duidelijk te zien is dat het om een auto gaat die boven het standaard model gepositioneerd is.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 259 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Audi SQ8: coupéversie Q7

Audi heeft meerdere SUV’s in het assortiment en de grootste en meest luxe is de Q7. De Q8 is feitelijk dezelfde auto, maar dan met een aflopende daklijn. Dat betekent dat hij er meer uitziet als een vijfdeurs coupé en zodoende de concurrentie aangaat met bijvoorbeeld de BMW X6. Deze aflopende daklijn ziet er fraai en sportief uit, maar heeft als nadeel dat de passagiers op de achterbank minder hoofdruimte hebben en dat ook de bagageruimte enigszins achterblijft bij de Q7. Echter, met ruim 600 liter hoef je niet te beknibbelen op koffers.

Bouwjaren Audi SQ8


Audi begon in 2018 met het leveren van de Q8 en toen werd er ook gelijk een dikke versie gepresenteerd. Tot aan 2020 kwam een Audi SQ8 met een achtcilinder dieselmotor. Vanaf dat bouwjaar werd het een door benzine aangedreven model. Ook werden er wat uiterlijke kenmerken aangepast, maar in de basis bleef de Audi SQ8 occasion hetzelfde: een zeer krachtige versie van een toch al niet kinderachtige SUV. De uiterlijke verschillen met de Q8 zitten hem onder andere in de bredere banden, grotere wielen en aluminium accenten.

Vermogen Audi SQ8


Of je nou kiest voor de pre-2020 diesel of de nieuwere benzinevariant, een Audi SQ8 beschikt over veel vermogen. De diesel levert 435 pk, de benzine maar liefst 507. Zuinig zijn deze motoren allerminst, maar wie toch een beetje rustiger aan wil doen, kan ervoor kiezen om enkele cilinders uit te zetten, zodat het brandstofverbruik enigszins teruggebracht wordt. De versnellingsbak is een automaat met acht versnellingen en zorgt voor zeer soepele schakelmomenten, wat het comfort alleen maar ten goede komt.

Behoorlijke prijs Audi SQ8 occasions


Het mag geen verrassing zijn dat je voor bodemprijzen niet bij een Audi SQ8 occasion moet aankloppen. Dit is een SUV uit het topsegment en dat zorgt voor een behoorlijk prijskaartje. Het is typerend voor de markt waarin deze auto zich begeeft. Hierin ontbreekt het de bestuurder aan niets en wordt er veel vermogen geleverd. En dat heeft een prijskaartje. Dat is voor de concurrentie precies hetzelfde; de prijs van de Audi SQ8 is een stuk minder belangrijk dan wat je ervoor terugkrijgt. En dat is een zeer ruime, high end SUV die slechts weinig gelijken kent.

Alternatieven Audi SQ8


SUV’s uit dit segment zijn er genoeg, maar wie gecharmeerd is van de aflopende daklijn heeft wat minder te kiezen. De BMW X6 en de Mercedes GLE Coupé zijn natuurlijk de voornaamste concurrenten, zoals dat altijd is bij deze drie fabrikanten. Qua prijs ontlopen ze elkaar niet zoveel en ook als het gaat om vermogen en ruimte binnenin is het allemaal goed vergelijkbaar. De Audi onderscheidt zich door zijn fameuze Quattro-vierwielaandrijving, wat zorgt voor een uitstekende wegligging. En dat kan zomaar een doorslaggevende factor zijn.