NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Audi Q 3 Sportback Occasions

273 occasions gevonden

De Audi Q3 Sportback occasion is een sportief ogende SUV met een aflopende daklijn, waardoor het model meer weg heeft van een coupé. Dit model is sinds 2019 op de markt als onderdeel van de tweede generatie van de Q3. De Q3 Sportback is te vinden als diesel- en benzinemodel of met hybride aandrijving, waarbij een elektromotor de verbrandingsmotor ondersteunt. Dit komt het verbruik flink ten goede en maakt van de Audi Q3 Sportback een zeer zuinig model.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Sportback is Q3 coupé

Audi loopt al een tijdje mee met de Q3 die het levenslicht zag in 2011. Deze SUV geldt als een populaire keuze voor menig automobilist die zijn of haar gezin in luxe wil vervoeren, zonder te moeten inleveren op bagageruimte. De standaard Q3 is echter weinig spannend vormgegeven en daar moest de Q3 Sportback verandering in brengen. Met de schuin aflopende daklijn, maar ook een licht verlaagd onderstel en wat meer styling rondom, is het een SUV die net even wat interessanter oogt. Het nadeel is, dat achterin wat minder hoofdruimte aanwezig is in Audi Q3 Sportback occasions.

Uitvoeringen Audi Q3 Sportback


Audi heeft besloten om de Q3 Sportback in een ruime hoeveelheid uitvoeringen op de markt te brengen, wat resulteert in een zeer divers aanbod aan occasions. De instapmodellen worden aangedreven door een diesel- of benzinemotor die 150 pk levert, terwijl de hybride varianten beginnen bij 245 pk. Het vlaggenschip van de Audi Q3 Sportback occasions is de RS Q3 Sportback, die maar liefst 400 pk herbergt en ongeveer het dubbele kost van een tammer model. Ook qua interieur en opties valt er genoeg te kiezen, afhankelijk van je budget.

Hybride Q3 Sportback is zuinig


Wie zoekt naar een zuinige variant van de Audi Q3 Sportback occasion zal het moeten vinden binnen het aanbod van hybride modellen. Deze motoren verbruiken aanzienlijk minder brandstof en kunnen zelfs – volgens Audi zelf – 1 op 58,8 halen als gemiddeld verbruik. Dit is aanmerkelijk zuiniger dan de benzine- en dieselmotoren die de Q3 Sportback ook kan hebben, al moet gezegd worden dat de meeste van deze motoren een heel behoorlijk verbruik hebben. De krachtige varianten hoeven niet overwogen te worden voor mensen die zo min mogelijk bij de pomp willen staan.

Variabele prijs Audi Q3 Sportback


Een SUV van Audi zal, net zoals bij SUV’s van Mercedes en BMW, nooit voor een spotprijs van eigenaar wisselen. Daarvoor zijn de auto’s te goed gebouwd, te goed uitgevoerd en – laten we eerlijk zijn – gewoon voorzien van een te prestigieuze naam. Dit geldt ook voor Audi Q3 Sportback occasions. Dergelijke modellen opereren in een hoek van de markt waarin de aanschafprijs minder belangrijk is dan het gemak en het comfort dat je ervoor terug krijgt. En dat laatste heeft ook de Q3 Sportback in overvloed, waardoor het een aangename reisauto is met veel elektronische hulpmiddelen.

Concurrentie Audi Q3 Sportback


De coupé-achtige vormen van de Audi Q3 Sportback occasions zijn terug te vinden op modellen van de concurrentie. Met name de BMW X2 biedt veel van wat de Audi biedt en mag gezien worden als de voornaamste tegenstrever. De BMW is wel een tandje kleiner, maar kost in de regel ook wat minder. De keuze zal dus vooral afhangen van persoonlijke wensen en smaak, zoals bij zoveel auto’s in deze prijsklasse.