Audi Q2 Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
459 resultaten

Tweedehands Audi Q2

Je wordt niet zomaar winnaar van de German Design Award 2017. Het bewijst dat de ontwerpers van Audi met de Q2 een sterk staaltje vakmanschap hebben geleverd. De jury sprak in haar rapport over ‘een helemaal origineel ontwerp’ en ‘een zeer elegante auto’. Kwalificaties die ervoor zorgen dat deze pittig ogende en bovenal compacte SUV razend populair is. Ook op GasPedaal.nl wordt veel gezocht op de occasion Audi Q2.

Net een tikkeltje anders

De Q2 is volgens Marc Lichte, hoofd design bij Audi, net een tikkeltje anders dan alle andere modellen van het Duitse automerk. Hij spreekt liefkozend over allerlei speelse elementen die aan de Audi Q2 zijn toegevoegd. Maar wat op het eerst zicht vooral indruk maakt is toch wel de forse achthoekige grille. Die straalt meer spierkracht dan souplesse uit. Dat stoere beeld wordt ook bij een blik op het interieur bevestigd. Op het eerste zicht zitten er weinig knoppen, schakelaars en tierlantijntjes op het dashboard. Dat heeft echter alles te maken met het volledig digitale instrumentenpaneel. Het stuur met afgevlakte onderzijde is ook weer zo’n detail dat ervoor zorgt dat je met een occasion Audi Q2 echt iets anders dan anders koopt.

Audi Q2 occasion rijdt als een vorst

Het gniffelen om zoveel tegenstrijdigheid in één auto, maakt plaats voor pure bewondering als je een proefrit maakt in een Audi Q2 occasion. De auto heeft een sublieme wegligging en reageert pijlsnel op iedere stuurbeweging, bij remmen en accelereren. De Audi Q2 is zelfs te voorzien van de Traffic Jam Assist. Die Traffic Jam Assist kan met behulp van ultrasone sensoren en een frontcamera de besturing overnemen in langzaam rijdend verkeer en op bepaalde wegen, tot snelheden van 65 km/u. Ook geeft de Q2 dan automatisch gas of remt hij af.

Mooi speelgoed

Je moet niet schrikken als tijdens het rijden de cilinders af en toe uitvallen. Dat is namelijk een brandstof besparend foefje. Gepland schakelt de Audi Q2 bij het rijden van constante snelheid een paar cilinders uit. Je merkt daar echter niks van of het moet een lichte hapering bij plotseling accelereren zijn. Die cilinderuitschakeling zit overigens alleen op de 1.4 TFSI benzinemotor met 110 kW (150 pk). Het draagt ontegenzeggelijk bij aan het gemiddeld verbruik van slechts 5,7 liter op 100 kilometer, volgens de boordcomputer, 5,7 l/100 kilometer gemiddeld. Daar word je als sportieve rijder natuurlijk blij van. Een blijheid die nog eens wordt versterkt door de grote bagageruimte en allerlei opties voor audio, navigatie, telefonie en internet. Een tweedehands Audi Q2 is wat je noemt mooi speelgoed voor volwassen kinderen die hoge eisen stellen aan veilig en sportief autorijden.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.