Volvo XC90 Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
907 resultaten

Tweedehands Volvo XC90

Met de Volvo XC90 introduceerde het Zweedse merk in 2003 haar eerste SUV. Omdat de tweede generatie lang op zich liet wachten (introductie pas in 2015!), kreeg de Volvo XC90 twee keer een facelift; in 2006 en in 2011.
Omdat de XC90 (samen met de S80) tot de top van Volvo’s modellengamma wordt gerekend, beschikt deze auto over de modernste snufjes op veiligheidsgebied. Zo is er een hele reeks systemen aan boord die een ongeluk proberen te voorkomen (zogenaamde actieve veiligheid). Lukt dat niet, dan is er nog een serie passieve veiligheidssystemen die de inzittenden bij een ongeval tegen letsel beschermen. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat de Volvo XC90 bij de botsproeven van EuroNCAP de maximale score van vijf sterren heeft gehaald.

Techniek van de Volvo S80
De techniek van de Volvo XC90 komt voor een groot deel overeen met die van dat andere topmodel, de Volvo S80. In eerste instantie konden kopers kiezen uit vijf- en zescilinder benzine- en dieselmotoren van 210 tot 272 pk. De eerste V8 van het Zweedse merk kwam in 2005 in de vorm van de Volvo XC90 V8 (315 pk). Er was keuze uit zowel voor- als vierwielaandrijving en een handgeschakelde versnellingsbak of een automaat.

Volvo XC90

Wie op zoek is naar een tweedehands Volvo XC90 kan ook een van zijn concurrenten overwegen. Dit zijn onder meer de BMW X5, de en de Volkswagen Touareg. Op GasPedaal.nl staat altijd een ruim aanbod Volvo XC90 occasions.

Zoek je naar andere 7 persoons auto's?

7 persoons auto kopen

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.