NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Volvo XC 90 Occasions

867 occasions gevonden

Het mag even duren voordat Volvo een SUV besluit te maken, maar wanneer de XC90 debuteert in 2002 is het meteen een schot in de roos. De eerste SUV van het Zweedse automerk vliegt als warme broodjes over de toonbank. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan de vele veiligheidsvoorzieningen waarover de XC90 beschikt: het minstens 2.000 kg zware gevaarte is een van de veiligste auto's van zijn tijd. De XC90 is bovendien erg praktisch dankzij zijn flinke formaat. Er passen met gemak vijf volwassenen in, zeven zelfs als het moet. Wordt de derde zitrij niet gebruikt, dan kan deze omgetoverd worden in een ruime kofferbak.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 1.434 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De Volvo XC90 is een geavanceerde tank uit het Noorden

De eerste Volvo XC90 is internationaal een groot succes en het duurt tot 2015 voordat de tweede generatie gelanceerd wordt. In de tussentijd is de XC90 veelvuldig vernieuwd middels facelifts en modeljaarupdates. De tweede generatie XC90 ziet er totaal anders uit dan zijn voorganger: het robuuste karakter is gladgestreken en maakt plaats voor een meer premium karakter. Desondanks is de Volvo XC90 mede dankzij vierwielaandrijving en een reeks krachtige motoren minstens zo capabel als eerst, maar ook veel veiliger. De tweede generatie XC90 heeft net als het origineel zeven stoelen. Op verzoek kan de SUV geleverd worden met zes stoelen. Iedere zitrij heeft dan twee stoelen. Bovendien maakt Volvo behoorlijke stappen op het gebied van milieuvriendelijkheid, door hybride opties toe te voegen en vanaf 2019 diesels uit het gamma te verwijderen.

Een tweedehands Volvo XC90: wat zijn de mogelijkheden?

Als je een tweedehands Volvo XC90 wilt kopen heb je allereerst de keuze uit voor- en vierwielaandrijving (AWD). Het aanbod van modellen met voorwielaandrijving is beperkt: dit is alleen mogelijk bij de D3 en D4 diesels. Alles daarboven heeft standaard vierwielaandrijving. De eerste generatie van de XC90 is vooral geleverd met dieselmotoren, waarvan het vermogen tussen de 163 en 200 pk ligt. Ook zijn er benzine-uitvoeringen gemaakt, welke tot 315 pk leveren in de gespierde V8 AWD-versie. Destijds waren de diesels veruit het populairst in Nederland vanwege de wetgeving, maar tegenwoordig is dat wel anders.Volvo levert de tweede generatie sinds 2019 namelijk helemaal niet meer met een dieselmotor. De Zweedse autofabrikant heeft volledig afscheid genomen van de zelfontbrander en richt zich op elektrificatie van het modellengamma. De tweede generatie XC90 is er dan ook in meerdere mild hybrid (B5 of B6) of plug-in hybride varianten, met als krachtigste versie de T8 Twin Engine die een systeemvermogen van 408 pk heeft. Ook de handgeschakelde versnellingsbak is met de tweede generatie opgedoekt: iedere versie van de Volvo XC90 vanaf 2015 is alleen verkrijgbaar met een achttrapsautomaat. In het segment van luxe SUV's gaat de XC90 de strijd aan met onder meer de Audi Q7 en BMW X5.

Wat is de prijs van een Volvo XC90 occasion?

De tweede generatie van de Volvo XC90 is nog wel in trek vanwege de fiscale voordelen die gekoppeld zijn aan een hybride auto. De kosten van een exemplaar van de eerste generatie zijn echter relatief hoog vanwege het gewicht en de uitstoot van deze SUV. Laat het dan ook geen verrassing zijn dat een Volvo XC90 occasion veelal nieuwer is dan 2015. De prijs van een eerste generatie Volvo XC90 is mede daarom vrij schappelijk. Voor minder dan 5.000 euro heb je al een divers aanbod. Hoge tellerstanden hoeven geen reden tot paniek te zijn: de eerste generatie XC90 is veelvuldig vergeleken met een tank die, mits goed onderhouden, honderdduizenden kilometers kan afleggen.Een Volvo XC90 occasion van de tweede generatie is meer aan de prijs. Reken jezelf gelukkig als je een onbeschadigd exemplaar in goede staat voor minder dan 30.000 euro kunt vinden. Wil je een nette Volvo XC90 met minder dan 200.000 kilometer op de teller kopen, dan moet je al gauw denken aan bedragen richting de 40.000 euro.Meer Volvo XC90 modellen

Bekijk ook Volvo XC90 occasions of meer informatie over de Volvo XC90 op AutoTrack en Volvo XC90 occasions op AutoWereld.

Motorisering