Volvo V90 Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
628 resultaten

Tweedehands Volvo V90

In 1997 werd de eerste Volvo V90 gepresenteerd als een 5-deurs stationwagen die de Volvo 960 Estate moest gaan opvolgen. Er bestonden grote verwachtingen van de Volvo V90, maar helaas kreeg het model geen successie. Dit resulteerde in het feit dat de auto zo’n 18 maanden na de start van de productie alweer uit de productie gehaald moest worden. Hierdoor zijn er van dit model aanzienlijk minder occasions te vinden bij GasPedaal.nl dan van de meeste andere occasions van het Zweedse merk. In 1998 verscheen uiteindelijk de Volvo S80 op de markt als directe opvolger van de Volvo V90.

Concurrenten op de tweedehands markt

Er zijn vijf modellen te vinden op de tweedehands markt die kunnen worden gezien als directe concurrenten van de tweedehands Volvo V90. Op de eerste plaats is dit de tweedehands Ford Scorpio. Daarnaast worden de gebruikte Audi 100 Avant en de tweedehands Audi A6 Avant gezien als directe concurrentie. De overige concurrerende modellen zijn afkomstig van het merk Mercedes-Benz. We hebben het dan over de tweedehands Mercedes-Benz 300-serie en de populaire gebruikte Mercedes-Benz E-klasse. Het feit dat de Volvo V90 maar heel kort in productie is geweest, waardoor er uiteraard vrij weinig van zijn gemaakt in verhouding tot de concurrerende modellen, zorgt wel voor wat extra gewildheid voor deze auto.

Comfortabeler en veiliger

De tweedehands Volvo V90 heeft veel gemeen met de tweedehands Volvo 940 Estate. Het is dan ook zo dat de V90 volledig op dit eerdere model is gebaseerd. Dit betekent niet dat er geen veranderingen zijn aangebracht. De gebruikte Volvo V90 heeft namelijk een multi-link achteras die de Estate uitvoering niet heeft. Deze achteras zorgt op de eerste plaats voor een hoger rijcomfort en een plezierigere rijervaring op de weg, maar daarnaast wordt er ook direct meer veiligheid mee gerealiseerd. De tweedehands Volvo V90 is het laatste model dat door de Zweedse fabrikant werd gemaakt met een achterwielaandrijving.

Handgeschakeld en automaat

Er zijn uiteindelijk slechts twee varianten verschenen van de Volvo V90 wanneer we kijken naar de motor, welke door Porsche werd ontworpen. Het gaat om een 6-cilinder lijnmotor met een vermogen van 180 pk en van 204 pk. Beide motoren zijn 3,0l uitvoeringen. Standaard werden de uitvoeringen van de Volvo V90 geleverd met een handgeschakelde versnellingsbak, maar er zijn ook wel enkele automaten gemaakt. Deze zijn wel aanzienlijk lastiger te vinden onder de Volvo V90 occasions die je bij GasPedaal.nl aantreft.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.