Volvo Amazon Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
48 resultaten

Tweedehands Volvo Amazon

De Volvo Amazon behoort echt tot de oudere occasions van het Zweedse merk. Deze auto werd voor het eerst gemaakt in 1956 en bleef uiteindelijk tot het jaar 1970 in productie. In dat jaar werd het model opgevolgd door een nieuweling in het assortiment, welke je bij GasPedaal.nl kunt vinden bij de Volvo 100 serie occasions. Zowel de tweedehands Volvo PV444 als de gebruikte Volvo PV544 worden gezien als de officiële voorgangers van de Volvo Amazon. Van dit model werden er in de actieve productiejaren maar liefst 667.341 gemaakt. Er zijn meerdere modellen gemaakt van de Volvo Amazon, namelijk de P120, de P130 en de P220. Daarnaast zijn er vier verschillende uitvoeringen op de markt gekomen, namelijk de 121, de 122 S, de 123 GT en de Favorit.

Naar het ontwerp van Jan Wilsgaard

Jan Wilsgaard was verantwoordelijk voor het ontwerpen van de Volvo Amazon. Naar zijn ontwerp rolde de eerste in 1956 van de band om gepresenteerd te worden aan het publiek. Uiteindelijk kwam de productie voor het grote publiek pas een half jaar later, inmiddels in 1957, pas echt op gang. Als je echt zoekt naar één van de oudste modellen, dan zal je ook eerder op bouwjaar 1957 uitkomen dan op 1956. Een kleine tien jaar na het verschijnen van het eerste model verscheen de Favorit. Gezien de naam zou je denken dat het om een uitvoering met meer extra’s gaat, maar niets is minder waar. In feite is dit de basis (uitgeklede) uitvoering van de standaard Volvo Amazon.

Nog 15.000 op de weg

Een leuk feitje is wel dat de tweedehands Volvo Amazon in zijn begintijd één van de eerste auto’s was die werd voorzien van de driepuntsgordel zoals we die nu nog steeds kennen. Het Zweedse merk stond, en staat nog steeds, bekend om het feit dat het altijd voorloopt als het om de veiligheid in de auto gaat. Ook was de Volvo Amazon één van de eerste modellen met een volledig bekleed dashboard, wat ook zorgde voor meer veiligheid in de auto. Er werden uiteindelijk een kleine 300.000 exemplaren gemaakt. Er zijn hier nu nog zo ongeveer 35.000 van over en er wordt geschat dat er hiervan nog 15.000 worden gebruikt voor het dagelijkse vervoer.

Een sterke en betrouwbare auto

Volvo staat toch wel bekend als een merk dat kwalitatief sterke auto’s op de markt zet. Dit wordt ook weer bewezen door het feit dat er nog zoveel Volvo Amazon modellen dagelijks op de weg te vinden zijn. Je kan nu op zoek naar een goede tweedehands Volvo Amazon via GasPedaal.nl.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.