Volvo 940 Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
71 resultaten

Tweedehands Volvo 940

Als je zoekt naar een tweedehands Volvo uit de hogere middenklasse, dan kan je via GasPedaal.nl eens op zoek gaan naar Volvo 940 occasions. Dit gebruikte model wordt gezien als de officiële opvolger van de Volvo 740. Het eerste model werd in 1990 gepresenteerd en acht jaar later moest het model weer plaats maken voor een nieuweling van het Zweedse merk, namelijk de Volvo S80. De Volvo 940 werd op de markt gezet als een 5-deurs stationwagen en een 4-deurs sedan. Beide varianten werden voorzien van achterwielaandrijving. De tweedehands Volvo 940 maakt natuurlijk onderdeel uit van de complete 900-serie van het merk, waar ook de tweedehands Volvo 960 onder valt.

Concurrenten op de markt

Wanneer we kijken naar de tweedehands markt, dan zien we dat de gebruikte Volvo 940 concurrentie krijgt van drie sterke modellen van andere merken. Op de eerste plaats is dit de tweedehands Opel Omega, met een goede ruimte in het interieur. Daarnaast wordt ook de Ford Scorpio, met het moderne design, gezien als een sterke concurrent. Tot slot behoort ook de tweedehands Mercedes-Benz 200-Serie tot de concurrenten van dit 900-model van Volvo.

Motoren uit de 200 en de 700 serie

Tijdens de productie van de Volvo 940 werd er bijna geen gebruik gemaakt van nieuwe motoren in het aanbod van het merk. De Zweedse fabrikant besloot om de motoren uit de 200 serie van het merk nog eens te gebruiken voor dit model, en ook de motoren van de 700 serie werden nog eens aangesproken. Wel werd er aandacht besteed aan het verbeteren van deze motoren. Als je een tweedehands Volvo 940 wilt met een benzinemotor, dan heb je de keuze uit een 112 pk versie, een 2.0i motor, en een 165 pk uitvoering. Dit is het model dat voorzien is van de 2.3 Turbo Intercooler. Gaat je voorkeur uit naar een dieselmotor? Dan heb je ook meerdere mogelijkheden. Er zijn dieselmotoren met een vermogen vanaf 82 pk tot maximaal 122 pk.

Verstevigde portieren

Volvo heeft met het maken van de Volvo 940 veel aandacht besteed aan het realiseren van een optimale veiligheid in de auto. In 1993 werden deze kwaliteiten nog eens verbeterd. Zo werden de portieren voorzien van een extra versteviging en werden er speciale kreukelzones gerealiseerd. De modellen vanaf 1993 zijn ook voorzien van een Side Impact Protection System, ook wel bekend als een SIPS, waarmee je meer bescherming mag verwachten aan de zijden van het voertuig.

Populaire zoekopdrachten

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.