NL aanbod

EU aanbod

Volvo V 40 Cross Country Occasions

152 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 30 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Volvo V40 Cross Country

De Volvo V40 Cross Country is een uitvoering van de Volvo V40 die al jarenlang behoort tot de meest succesvolle modellen van het Zweedse merk. In 1995 werd de eerste gemaakt, die ook wel bekend is als de Classic. Deze bleef uiteindelijk binnen de eerste generatie in productie tot het jaar 2004. Ook in Nederland werd dit model in die periode bijna belachelijk goed verkocht, en de tweedehands Volvo V40 uit deze generatie is ook zeker zeer geliefd. Binnen deze generatie werd er nog geen Volvo V40 Cross Country gepresenteerd. Deze werd uiteindelijk pas in de latere generatie toegevoegd aan het assortiment.

De nieuwe introductie van de Volvo V40

Wanneer we eens kijken naar de verkoopcijfers van de Volvo modellen uit de geschiedenis, dan zien we de tweedehands Volvo V70 bovenaan de lijst staan. Dit is verreweg het meest populaire en meest verkochte model van het merk. Op de tweede plaats vinden we de gebruikte Volvo V40. Het is dan ook niet vreemd dat deze, acht jaar na het verdwijnen van het model, weer opnieuw in productie werd genomen. Dit was in het jaar 2012. Dit nieuwe model verscheen in het zogenaamde C-segment en is een 5-deurs hatchback die kan worden ingeschaald in de compacte middenklasse.

Het verschijnen van de Volvo V40 Cross Country

Op het moment dat de nieuwe Volvo V40 weer in productie kwam en bij de Nederlandse dealers verscheen werd duidelijk dat deze maar liefst drie modellen uit het assortiment moest gaan vervangen. De tweedehands Volvo S40, de gebruikte Volvo V50 en de Volvo C30 occasions behoren allemaal tot de voorgaande lijn en worden nu gezien als de directe voorgangers van de nieuwe Volvo V40. Deze modellen verdwenen dan ook direct uit de productie en moesten plaats maken voor de diverse uitvoeringen van de Volvo V40, waar de tweedehands Volvo V40 Cross Country er eentje van is.

Concurrentie op de markt

Volvo zocht naar een manier om weer meer grip te krijgen op de markt en maakte daarmee een model die moest gaan concurreren met de belangrijkste modellen die behoorden tot de favorieten onder de consumenten. Uiteindelijk kent de tweedehands Volvo V40 Cross Country drie belangrijke concurrerende modellen op de tweedehands markt. Deze modellen zijn vanzelfsprekend ook terug te vinden in het tweedehands aanbod van GasPedaal.nl. Je vindt ze bij de gebruikte Audi A3 modellen, de BMW 1-serie occasions en bij de gebruikte Mercedes-Benz A-klasse modellen.