Volvo S90 Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
183 resultaten

Tweedehands Volvo S90

In 1996 kwam de eerste Volvo S90 op de markt als opvolger van de Volvo 960. De Zweedse fabrikant wilde het met dit model eens over een andere boeg gooien en dit is duidelijk te zien als je de verschillende occasions van het merk eens bekijkt bij GasPedaal.nl. Wat vooral erg opvalt is dat er meer aandacht is besteed aan het interieur, dat er aanzienlijk luxer en beter verzorgd uitziet dan bij de voorgangers. Wanneer we kijken naar de uitstraling van de tweedehands Volvo S90, dan zien we dat de 4-deurs sedan aanzienlijk ronder, zachter en minder stug is in het design.

Diverse motoren

Als je een tweedehands Volvo S90 wilt kopen, dan zijn er meerdere motoren beschikbaar. Zo is er een 6-cilinder 3.0l benzinemotor in twee varianten gebruikt. Het eerste is goed voor een vermogen van 180 pk en het tweede levert 204 pk vermogen. Later werden hier meer motoren aan toegevoegd, met de komst van de tweede generatie. Kies voor een 6-cilinder motor met een inhoud van 2473 of 2922 cc. Tot 1998 bleef de Volvo S90 ongewijzigd, maar daarna was het toch tijd voor verandering. Uiteindelijk werd er in dat jaar dan ook een start gemaakt met het produceren van de tweede generatie. Dit zorgt er dan ook voor dat er maar een beperkt aantal Volvo S90 occasions uit de eerste generatie te vinden zijn. Deze bleef slechts anderhalf jaar in productie.

Het luxe middensegment

De 4-deurs sedan van de Zweedse fabrikant valt officieel binnen het luxe middensegment en dit is aan meerdere zaken goed te merken. Op de eerste plaats valt het op hoeveel ruimte de tweedehands Volvo S90 te bieden heeft. Alle personen in de auto hebben voldoende zitruimte, ook op de achterbank. Ook de hoogte is uitstekend. Daarnaast heeft de fabrikant veel aandacht besteed aan het realiseren van een hoog comfort in de auto. Het interieur is rijk uitgerust en de bekleding ziet er luxe uit.

De Volvo S90 van 2016

De Volvo S90 heeft, ondanks de korte productietijd van de eerste generatie, toch veel successen geboekt op de markt en is nu ook nog zeker populair als tweedehands Volvo model van goede betrouwbaarheid. In 2013 werd er dan ook opnieuw een conceptauto met deze naam gepresenteerd en uiteindelijk is de Volvo S90 in het jaar 2016 weer op de markt verschenen. In dit nieuwe en moderne model is duidelijk te zien dat er kenmerken van een SUV in het ontwerp zijn meegenomen.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.