NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Volkswagen Transporter Occasions

2.556 occasions gevonden

De Volkswagen Transporter is een bestelwagen die al meer dan zeventig jaar door de Duitse fabrikant gebouwd wordt. Wat nu de Transporter heet, begon in 1950 het leven als de Volkswagen Type 2, een busje dat nu vooral geassocieerd wordt met de hippiebeweging uit de jaren 60. Dit busje groeide in de loop der jaren uit tot een echte favoriet bij grote en kleine ondernemers, omdat het ideaal is voor het vervoeren van (bouw)materiaal en buitengewoon robuust gebouwd is. Volkswagen Transporter occasions zijn dan ook zeer veelzijdig en kunnen voor allerlei doeleinden gebruikt worden.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 643 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De Volkswagen Transporter is een populaire bestelwagen uit Duitsland

De Volkswagen Transporter is inmiddels toe aan de zesde generatie en is niet alleen geschikt als bestelwagen, maar wordt ook gebruikt als camper, minibus, taxi en zelfs als pick-up. En stuk voor stuk zijn ze uitstekend en robuust gebouwd, zodat ze tegen een stootje kunnen, wat op menig bouwplaats geen overbodige luxe is. Volkswagen Transporter occasions komen dan ook in allerlei soorten en maten, maar delen dezelfde voordelen: betrouwbare Volkswagen-techniek, gecombineerd met voldoende ruimte voor een hele stapel goederen.

De Volkswagen Transporter occasion is bijzonder populair

Het feit dat de Volkswagen Transporter al meer dan zeventig jaar gebouwd wordt, betekent dat Volkswagen iets goed doet met deze auto. De bestelbus groeide in de loop der jaren uit van cultmodel tot werkpaard, maar ook de oudere modellen zie je nog regelmatig op de weg. Zeker de Type 2-varianten zijn bijzonder fraai en als ze goed onderhouden zijn, heb je er nog heel veel plezier van. Erg snel gaan de oudjes allemaal niet, maar daar zijn ze ook niet voor bedoeld. Volkswagen Transporter occasions moeten vooral praktisch zijn.

Die hang naar het praktische is ook terug te vinden in het interieur. Als ze niet gebruikt worden als minibus, heeft de Volkswagen Transporter occasion twee zitplaatsen en een enorme laadruimte. Motorisch is het ook allemaal vrij recht door zee; je kan kiezen uit benzine- of dieselmotoren, die stuk voor stuk niet gemaakt zijn om hard mee te gaan, maar gewoon hun werk doen. In de nieuwste modellenreeks wordt de dieselvariant wat zeldzamer, omdat Volkswagen - net als alle fabrikanten - de diesel langzaam maar zeker uit het assortiment wil laten verdwijnen.

Een Volkswagen Transporter tweedehands kopen? Let op gebruikssporen

Een bestelbus wordt over het algemeen niet zo lieflijk behandeld als een personenauto en dat is terug te zien in het aanbod Volkswagen Transporter occasions. De Volkswagen Transporter prijs begint al vanaf zo?n duizend euro en kan oplopen tot meer dan 60.000 voor nieuwe topmodellen, maar wie een echt goedkoop model wil, zal goed moeten kijken naar de gebruikssporen. Als deTransporter veel tijd heeft doorgebracht op bouwterreinen, kan het goed zijn dat er zowel aan de buiten- als aan de binnenkant de nodige schade is te zien.

Wie een Volkswagen Transporter als tweedehands auto wil aanschaffen, kan ook kijken naar concurrenten als de bekende Ford Transit, de Citroën Jumper, of de Peugeot Boxer. Ook deze bestelbussen zijn gemaakt met een eenvoudige filosofie: weinig luxe, plek voor twee en een laadruimte die bijzonder veel mogelijkheden biedt voor klusbedrijven, verhuizers, schilders en een hele reeks andere ondernemers.

Meer Volkswagen Transporter modellen

Bekijk ook Volkswagen Transporter occasions of meer informatie over de Volkswagen Transporter op AutoTrack en Volkswagen Transporter occasions op AutoWereld.