Volkswagen Touareg Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
192 resultaten

Tweedehands Volkswagen Touareg

De tweedehands Volkswagen Touareg is via GasPedaal.nl beschikbaar uit diverse bouwjaren. De eerste werd gepresenteerd in het jaar 2002 en acht jaar later kwam de tweede generatie bij de dealers te staan. We hebben het hier over een grote SUV in een 5-deurs model, welke te vinden is in het hogere segment van het Volkswagen concern. Het onderstel van de tweedehands Volkswagen Touareg is gelijk aan die van de gebruikte Audi Q7 en die van de occasions. De Volkswagen Touareg werd dan ook in samenwerking met Porsche gemaakt en verscheen tegelijk met de Cayenne van dat merk op de markt. Drie jaar later kwam de eerste Audi Q7 bij de dealer te staan.

Concurrenten op de markt

Natuurlijk heeft vrijwel iedere tweedehands auto concurrerende modellen op de tweedehands markt. Dit geldt ook voor de tweedehands Volkswagen Touareg, welke overigens vernoemd is naar een nomadenstam uit het noorden van Afrika, de Toeareg. De directe concurrenten van de gebruikte Volkswagen Touareg zijn de gebruikte Volvo XC90, de tweedehands Range Rover en de BMW X5 occasions. Natuurlijk kan je ook al deze gebruikte modellen terug vinden in de verzameling occasions van GasPedaal.nl.

Een veelzijdigheid aan motoren

De tweedehands Volkswagen Touareg zijn te vinden met veel verschillende motoren. Er zijn 6- en 8-cilinder motoren, maar er zijn ook 10- en 12-cilinder motoren. Je hebt dan ook een bijzonder ruime keuze als het om de motoruitvoering gaat. De minst sterke motor, een 3.2 V6, levert een vermogen van 220 pk. De opvolgende versie, een 4.2 V8 levert een vermogen van 310 pk. Dan is er ook nog een 6.0 W12 motor met een vermogen van 450 pk. Wil je liever een tweedehands Volkswagen Touareg met een dieselmotor? Ook dan zijn er meerdere mogelijkheden. Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een 3.0 TDi met een vermogen van 225 pk. Dit is de kleinste versie. Je kan ook gaan voor een echt monster met 313 pk, namelijk de 5.0 V10 TDi dieselmotor.

De metamorfose

De gebruikte Volkswagen Touareg van vóór 2007 heeft een ander uiterlijk dat de tweedehands modellen die hierna op de markt kwamen. In dit jaar vond namelijk de metamorfose plaats, waarbij zowel de voor- als de achterzijde van de auto veranderde. Daarnaast werden er ook sterkere motoren geplaatst. Wel werden er minder verschillende motoren gebruikt. Zo was er van de benzinemotor nog maar één uitvoering beschikbaar. Ook werden er twee dieselmotoren gebruikt.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.