NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Subaru BRZ Occasions

6 occasions gevonden

Kijk ook eens naar 6 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Subaru BRZ

De tweedehands Subaru BRZ is een 2+2 sportcoupé die voor het eerst op de markt te vinden was in 2012. Wie via GasPedaal.nl op zoek gaat naar een gebruikte Subaru BRZ kiest dus voor een nog relatief jonge occasion. Deze sportwagen is voorzien van een boxermotor en dit is eigenlijk vrij uniek in de huidige automarkt. Verreweg de meeste merken zijn al van de boxermotor afgestapt, maar Subaru houdt er nog stevig aan vast. Hier is Subaru overigens niet de enige in. Ook Porsche maakt nog altijd gebruik van boxermotoren.

De motor van de Subaru BRZ

De gebruikte Subaru BRZ is voorzien van een boxermotor en dit is ook in de naam terug te vinden. Wat veel mensen niet weten is namelijk waar de aanduiding BRZ vandaan komt. BRZ staat voor Boxermotor, Rearwheeldrive en Zenith. De eerste geeft natuurlijk het soort motor aan, de tweede geeft aan dat het gaat om een voertuig met aandrijving aan de achterwielen en Zenith staat voor 'hoogtepunt'. De motor heeft een vermogen van precies 200 pk. Het is overigens opvallend dat de tweedehands Subaru BRZ voorzien is van aandrijving aan de achterwielen, want vrijwel alle modellen van het merk worden voorzien van vierwielaandrijving. Naast de reguliere uitvoering is er ook de tweedehands Subaru BRZ Sport Executive te vinden. Deze is niet alleen handgeschakeld te vinden, maar ook als 6-traps automaat.

Uitstekende prestaties op de weg

Diverse autotests zijn er uitgevoerd en eigenlijk geeft iedere autotest aan dat de Subaru BRZ gewoonweg een goede auto is. De prestaties zijn niet bizar over de top, maar de auto scoort erg hoog op de gebieden van wegligging, comfort, functionaliteit en rijplezier. De auto rijdt stabiel en de motor is goed hoorbaar. Er wordt dan ook meer dan eens vermeld dat de motor een sportief geluid produceert wanneer je de boxermotor tussen de 5000 en de 7000 r/min houdt. Het krachtige geluid van de motor behoort dan ook zeker tot de charmes die ertoe doen besluiten dat men graag kiest voor een tweedehands Subaru BRZ.

Een net en sportief interieur

De tweedehands Subaru BRZ is voorzien van een net interieur dat heel sportief is vormgegeven. De achterbank is klein, waardoor deze wel geschikt is voor kinderen, maar eigenlijk niet voor volwassenen. De bestuurderskant is zo sportief mogelijk gemaakt, met meerdere functies om het sportieve rijden te benadrukken. De tweedehands Subaru BRZ is dan ook voorzien van comfortabele sportstoelen en een sportstuur met veel moderne functies.