NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Subaru Impreza Occasions

70 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 39 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De Subaru Impreza is een verloren icoon

De Subaru Impreza is een middelgrote gezinsauto die zijn debuut maakte in 1993. Door de jaren heeft de Impreza verschillende transformaties doorgemaakt. De Subaru Impreza begon in de jaren 90 als een sedan, later was het model ook verkrijgbaar als stationwagon. Tussen 2012 en 2017 was de Impreza niet verkrijgbaar op de Nederlandse markt, omdat deze was vervangen door de Subaru XV, een crossover. Daarna keerde de Impreza kortstondig terug als vijfdeurs hatchback, om in 2020 voorgoed uit Nederland te verdwijnen.

In recente tijden was de Subaru Impreza niet bepaald populair in West-Europa, het doet weinig af aan de kwaliteit van de auto. De Impreza is sinds jaar en dag een zeer betrouwbare gezinswagen met een scherp, sportief rijgedrag en degelijke bouwkwaliteit. Vroege modellen van de Subaru Impreza hebben een heuse cultstatus vanwege het succes in de rallysport. Prestatiegerichte, vierwielaangedreven varianten zoals de WRX worden gezien als iconen van de autowereld. De WRX gaat tegenwoordig door het leven als een eigen model, nadat deze in 2010 werd afgesplitst van de Impreza.

Een Subaru Impreza occasion kopen, is weten wat je wilt

De Subaru Impreza is er in allerlei smaken: afhankelijk van het bouwjaar dat je bekijkt, is hij er als vierdeurs sedan, vijfdeurs stationwagon of vijfdeurs hatchback. Ook zijn er verscheidene sportieve uitvoeringen uitgebracht, waaronder de fameuze WRX en WRX STI derivaten die tot wel 300 pk hebben. Het is mede dankzij deze spectaculaire auto?s van Subaru dat de naam van de Impreza voor eeuwig in de geschiedenisboeken zal blijven.

De Subaru Impreza mag niet zo verfijnd zijn als, bijvoorbeeld, een Audi, maar daar staat tegenover dat het een zeer robuuste auto is die ook als occasion nog jaren meekan. De krachtige en duurbare benzine- en dieselmotoren in de Impreza geven niet gauw op. Bovendien is het AWD-systeem (vierwielaandrijving) een van de beste op de markt. Dit maakt een tweedehands Subaru Impreza ook een geschikte trekauto. Je zal er niet naar op zoek te hoeven gaan, want veel Impreza modellen zijn standaard geleverd met vierwielaandrijving.

Tweedehands Subaru Impreza: hoge prijs voor topmodellen van alle tijden

Er is een duidelijke tweedeling te herkennen bij tweedehands Subaru Impreza modellen. Aan een uiteinde vind je de WRX-exemplaren, welke aan de dure kant zijn. Afhankelijk van het bouwjaar, de staat van de auto in kwestie en de tellerstand kan de prijs van een Subaru Impreza occasion oplopen tot 50.000 euro ? of in extreme gevallen nog hoger. Voorlopers van de Subaru Impreza WRX, zoals de 2.0 GT Turbo met AWD (vierwielaandrijving) zijn youngtimers in hun eigen recht en kunnen eveneens een behoorlijk prijskaartje hebben. Daarbij zijn tweedehands Subaru Impreza modellen van de vijfde generatie (2017-2020) aan de prijs.

Je kunt een tweedehands Subaru Impreza ook voor minder krijgen. Voor een bedrag van 10.000 euro of minder kun je een zeer capabele en relatief jonge Subaru Impreza occasion kopen. Het aanbod is wel wat beperkt, aangezien de Impreza nooit echt populair was in Nederland. Het merendeel van de tweedehands Impreza?s heeft een handgeschakelde versnellingsbak, ongeveer een kwart heeft een automaat. De Subaru Impreza is vrijwel exclusief geleverd met benzinemotoren, dus een diesel zal je zelden tegenkomen als occasion.

Meer Subaru Impreza modellen

Bekijk ook Subaru Impreza occasions of meer informatie over de Subaru Impreza op AutoTrack en Subaru Impreza occasions op AutoWereld.

Uitvoeringen