Occasions Rijswijk

Super centraal middenin de Randstad, maar toch één van de groenste gemeentes van Nederland. Rijswijk grenst aan de zuidkant aan Den Haag en aan de noordkant aan Delft. De stad heeft daarom alle voorzieningen die een Rijswijker zich kan wensen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het aanbod tweedehands auto’s in de stad. Als je een occasion Rijswijk wilt kopen kom je in deze Zuid-Hollandse stad zeker aan je trekken.

 

Occasions Rijswijk

Bekijk alles

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.

Vroeger was Rijswijk echt een aparte stad. Dat is het officieel nog steeds, maar Delft en Den Haag groeien steeds meer naar de stad toe. Ook Rijswijk zelf heeft een flinke groeispurt doorgemaakt. In 1910 had Rijswijk 5.000 inwoners. Tegenwoordig zijn dat er meer dan 50.000. Niet gek dus dat je in Rijswijk een groot aanbod tweedehands auto’s vindt. Vroeger hadden de Rijswijkers vliegveld Ypenburg, maar tegenwoordig pakken ze toch echt de auto of het openbaar vervoer.

Aanbod occasion Rijswijk is zeer divers

Dat Rijswijk een echte hotspot van forenzen is zie je terug als je op zoek gaat naar een occasion in Rijswijk. Van flinke MPV’s tot een sportieve cabrio, van een compacte stadsauto tot een nette bedrijfswagen. Een luxe BMW of Mercedes staat op Gaspedaal.nl gebroederlijk naast een compacte Kia of Nissan. De gemeente Rijswijk bouwt aan een netwerk van oplaadpunten voor elektrische auto’s. Op locaties die populair zijn om te wonen en werken en die goed toegankelijk zijn, zet de gemeente oplaadpunten neer. Zoals in heel Nederland is ook in Rijswijk de elektrische auto in opmars. Zo’n auto met een stekker is dan misschien duurder in aanschaf, maar is op de lange termijn voordeliger dan een benzine of dieselauto.

Rijswijk haakt aan bij elektrische trend

In de media duiken regelmatig verhalen op dat een benzineauto of dieselauto in de toekomst niet meer verkoopbaar is. Dat is sterk overdreven. Ja, steeds meer automerken brengen elektrische auto’s op de markt, maar de benzineauto of dieselauto zal heus niet van de één op andere dag uitsterven. Dat is een proces dat wel jaren, zo niet tientallen jaren zal duren. Auto’s op benzine en diesel zijn dan ook nog steeds erg populair op Gaspedaal.nl. Je vindt ze in alle soorten en maten. Populaire modellen zijn onder andere de compacte stadsauto’s, zoals de Kia Picanto, Hyundai i10, Opel Karl, Volkswagen UP en Fiat 500. In het wat grotere segment gaan de Volkswagen Passat, Skoda Octavia, Audi A3, Renault Clio en Opel Astra als warme broodjes over de toonbank.

Zo koop je een occasion Rijswijk

Als je op Gaspedaal.nl een tweedehands auto Rijswijk gevonden hebt, is het tijd voor een proefrit; misschien wel het leukste onderdeel van het kopen van een auto. Wij vertellen graag waar je zoal op moet letten. Vraag de verkoper naar de onderhoudshistorie van de auto. Al het onderhoud dat aan je auto wordt uitgevoerd, wordt in het onderhoudsboekje bijgehouden. Per onderhoudsbeurt staat vermeld op welke datum deze is uitgevoerd, bij welke kilometerstand en welke auto-onderdelen zijn behandeld. Controleer de kilometerstand van de auto via de website van de RDW.

Bekijk of alle (elektrische) voorzieningen van de auto werken. Probeer de deurvergrendeling uit en check de werking van de verwarming, ruitenwissers, het alarm en de elektrische ramen. De dorpels, deuren, wielkastranden, de bodem van de auto en het plaatwerk onder de bumper zijn gevoelig voor roest, omdat die delen nat worden van opspattend water en andere troep. Kijk of deze onderdelen zijn aangetast. Je kijkt eenvoudig onder de auto door een foto te maken.

Bevalt de auto, maar vind je de prijs nog wat aan de hoge kant? Pak een bak koffie en onderhandelen maar. Succes!

Occasions Rijswijk

Occasions in de buurt van Rijswijk

Alphen aan den Rijn
Delft

Den Haag
Gorinchem
Katwijk
Oudewater

Zoetermeer