Occasions Katwijk 

Waar kun je beter naar een goede occasion hengelen dan in de vermaarde vissersplaats Katwijk? In de kop van Zuid-Holland is het prima toeven voor zonaanbidders, strandliefhebbers en watersporters. Maar ook de zeer goed gevulde ‘occasion Katwijk’ vijver werkt als lokaas voor velen die gericht op zoek zijn naar de tweedehands auto van hun dromen.  

Zoek occasions in Katwijk

Bekijk alles

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.

 

Let goed op grijs kenteken 

Vaak zegt het occasionaanbod in een bepaald gebied van Nederland ook iets over de mensen die daar wonen. In een vissersdorp als Katwijk tref je opvallend veel tweedehands SUV’s, pick-ups, gesloten bestelwagens en mini-bussen. Dergelijke grotere auto’s worden immers vaak voor zowel privé als zakelijk gebruik toegepast. Let bij aankoop van een occasion in Katwijk altijd goed op of je aankoop soms een zogenoemd grijs kenteken heeft. Als je in zo’n auto privé gaat rijden loop je kans op een vervelende naheffing van de fiscus. Je zult de eerste niet zijn die denkt een puike occasion te kopen voor een prikkie die ook nog eens weinig aan wegenbelasting kost, terwijl dat achteraf toch iets anders blijkt te liggen. Let daar dus goed op. 

Wees alert op roestschade 

Toen in de jaren tachtig de APK werd ingevoerd verdwenen er in rap tempo veel oudere auto’s van de weg. In de meeste gevallen was ernstige roestschade de hoofdoorzaak. In ons huidige wagenpark kom je nauwelijks nog auto’s met een doorgeroest chassis of carrosserie tegen. Dat heeft voor een belangrijk deel te maken met de verbeterde materialen en antiroestbescherming. Daar is door alle autofabrikanten flink in geïnvesteerd. Maar de invloed van de zilte lucht en het zoute water langs onze kustlijn kan desondanks tot onderhuidse roestvorming leiden. Koop je een occasion in Katwijk, Urk, Scheveningen, Bruinisse of andere willekeurige vissersplaats dan kan het zeker geen kwaad om daar extra alert op te zijn. Een oppervlakkig roestplekje kan zeker niet direct kwaad. Als door roestvorming bepaalde vitale delen ernstig zijn aangetast, zoals veerschotels, chassisbalken, draagarmen, dorpels of bodemplaat, dan wordt het een ander verhaal. Als dergelijke rotte plekken al te repareren zijn, dan is dat in de meeste gevallen een duur grapje.  

Occasion uit Katwijk biedt rijke vangst  

Een algemene tip van Gaspedaal.nl is om altijd kritisch te kijken naar wat je koopt. Natuurlijk moet het merk, type en de uitvoering occasion je aanspreken en uiteraard ga je voor een zo jong mogelijke tweedehands auto met liefst zo weinig mogelijk kilometers op de teller. Maar prik vooral ook door die mooie kleur, sportieve wielen en andere luxe toeters en bellen heen. In dat opzicht kom je met de ontwapenende nuchterheid en eerlijkheid van rasechte Katwijkers een heel eind. Kijk goed wat je precies koopt en boter bij de vis graag. 

Zoek occasions in Katwijk

Op zoek naar een occasion in een nabijgelegen plaats?

Eindhoven
Etten-Leur
Geldrop
Gorinchem
Helmond
Nuenen
Oosterhout

Oisterwijk
Oudewater
Oss