Opel Karl Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
1005 resultaten

Tweedehands Opel Karl

Er zijn veel verschillende Opel occasions te vinden via GasPedaal.nl. Denk aan de tweedehands Opel Agila, Opel Astra, Opel Adam, Opel Antara, Opel Ampera en bijvoorbeeld de Opel Ascona. Valt er iets op aan deze modellen, of liever gezegd, aan de namen? Juist, Opel is nogal fan van de letter A. We zien niet alleen veel occasion modellen van Opel die beginnen met een A, maar ook die eindigen met een A. Denk bijvoorbeeld aan de tweedehands Opel Corsa, de Opel Mokka, Opel Meriva, Opel Insignia en Opel Frontera.

De Opel Karl

De tweedehands Opel Karl is alleen al betreffende de naam afwijkend in het assortiment. Sterker nog, het is het tweede model van de Duitse autofabrikant met een naam die niet op een A eindigt. De tweedehands Opel Adam, vernoemd naar de oprichter van Opel, was het eerste model dat niet op een A eindigde. Karl Opel was de oudste zoon van Adam Opel, en hier is de auto dan ook naar vernoemd. De afwijkende naam is niet de enige overeenkomst tussen de tweedehands Opel Adam en de gebruikte Opel Karl. Beide auto’s behoren tot het A-segment van het Duitse bedrijf. Wel is duidelijk dat Opel met de Karl een heel ander publiek aan wil spreken.

Connecties met de Opel Corsa

De Opel Karl werd op de markt gezet om te gaan concurreren met diverse modellen van andere merken. Het gaat dan om de kleinere, zuinige voertuigen van verschillende merken, zoals de tweedehands Hyundai i10, de gebruikte Volkswagen Up!! en de Peugeot 108 occasions. De tweedehands Opel Karl past perfect tussen deze modellen. In het design van de Opel Karl is duidelijk te zien dat er veel overeenkomsten zijn met de tweedehands Opel Corsa uit de laatste generatie. Opel heeft het gezicht van de modellen veranderd in de laatste jaren, en heeft ervoor gezorgd dat het merk een nieuw modern en herkenbaar gezicht kreeg. Uiteraard heeft de tweedehands Opel Karl ook dit nieuwe design van Opel, in een compact model.

Weinig variatie

Open heeft het in het verleden wel eens voor elkaar gekregen om dezelfde auto op de markt te zetten in wel tien verschillende uitvoeringen en met tal van verschillende motoren. Bij de Opel Karl is dit niet het geval. De Opel Karl occasions hebben allemaal een 1.0 liter 3-cilinder motor zonder turbo. Deze komt overeen met de motor van de laatste generatie van de Opel Corsa, alleen is die motor wel voorzien van een turbo. De tweedehands Opel Karl levert een vermogen van 75 pk. In 2016 wordt het assortiment aangevuld met een dieselvariant.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.