Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
13926 resultaten

Elektrische auto kopen

Elektrische auto’s zijn populair. Op GasPedaal.nl wordt steeds meer gezocht naar tweedehands auto’s met een stekker. Op zich heel logisch want elektrisch rijden heeft steeds meer voor- dan nadelen.

Steeds groter assortimen

Bij de aanschaf van een tweedehands auto wordt niet op de laatste plaats gekeken naar de vaste kosten. Wat ben je elke maand kwijt aan wegenbelasting, verzekering en brandstof? Een nieuwe elektrische auto is duurder in aanschaf dan een vergelijkbaar model op benzine of diesel. Omdat alle automerken met steeds weer nieuwere en betere elektrische auto’s komen en leasemaatschappijen mooie jonge auto’s met een stekker als inruil hebben, vind je op GasPedaal.nl een groot assortiment aantrekkelijke occasions. Het steeds grotere aanbod drukt de prijs voor tweedehands elektrische auto’s.

Kwestie van plussen en minnen

Dat nog niet iedereen warmloopt voor elektrische auto’s heeft naast de hogere nieuwprijs ook te maken met de beperkte actieradius, de lange laadtijd en het ontbreken van voldoende oplaadpunten. De Rijksoverheid heeft harde doelstellingen vastgelegd voor het terugdringen van de CO2-uitstoot. Milieubelastende auto’s worden in steeds meer stedelijke gebieden geweerd, hierdoor komt de doorontwikkeling van elektrische exemplaren in een stroomversnelling. De techniek wordt verbeterd. Door de capaciteit van de accu’s flink te verhogen en de laadtijd juist aanzienlijk te verlagen wordt elektrisch rijden alsmaar aantrekkelijker. Elektrisch rijden is al heel stil, schoon en zuinig. Als je met een volle accu ook nog eens een flinke afstand kunt rijden is het natuurlijk helemaal geweldig. Tanken uit het stopcontact in plaats van dure benzine en diesel. Wie wil dat nou niet?

Elektrische auto vergt minder onderhoud

De lijst met voordelen om te kiezen voor een tweedehands elektrische auto wordt alsmaar langer. Neem bijvoorbeeld ook de aanzienlijk lagere onderhoudskosten. Een elektrische auto heeft minder bewegende delen. Er zal dus ook minder snel iets stuk gaan. De enige uitzondering vormen de banden en remmen. Vanwege het hoge motorkoppel en het hoge forse gewicht van een elektrische auto, slijten die onderdelen juist sneller. Dat hangt natuurlijk, zoals bij elke auto, nauw samen met je rijgedrag.

Ga het zelf ervaren


Er zijn redenen genoeg om voor je volgende tweedehands auto te kiezen voor een volledig elektrisch model. Elektrisch rijden moet je gewoon zelf ervaren. Je mist het vertrouwde motorgeluid, maar die heerlijke stilte went snel. Kijk eens rustig rond op GasPedaal.nl en maak op basis van je persoonlijke voorkeur en budget een selectie van het merk en type elektrische auto waar je wel eens een proefrit in zou willen maken.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.