NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Elektrisch Occasions

23.258 occasions gevonden

De elektrische auto is flink in opmars in Nederland en dat is goed nieuws voor wie een tweedehands elektrische auto zoekt. Veel nieuwverkoop betekent immers dat de occasionmarkt een gezonde aanvoer krijgt. Er is dan ook veel keuze uit deze emissievrije auto's op Gaspedaal.nl. Bekijk welke tweedehands elektrische auto bij jou past en lees onze tips.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Elektrische auto kopen

Ook als je je elektrische auto tweedehands koopt, kun je subsidie krijgen ? zolang de subsidiepot niet leeg is. En dat is niet het enige financiële voordeel, want de wegenbelasting voor een elektrische auto bedraagt nog steeds nul euro. Dus ook als er geen subsidie voor de elektrische auto meer is, geniet je nog steeds veel financieel voordeel. En door alle nieuwe oplaadpunten die als paddenstoelen uit de grond schieten en het makkelijke snelladen worden de nadelen alleen maar minder.

Actieradius elektrische auto

De actieradius van een elektrische auto is zeker bij een tweedehands auto van belang. Want door de snelle ontwikkelingen in de techniek, zie je dat oudere auto?s op elektriciteit vaak minder actieradius hebben. Kijk altijd goed hoe ver de auto komt op een volle accu. Staar je hierbij vooral niet blind op de cijfers van de fabrikant, maar kijk hoe het in de praktijk gesteld is. Zaken als rijstijl, wegcondities en zelfs het weer kunnen namelijk een flinke invloed hebben op de actieradius van een elektrische auto.

Tweedehands elektrische auto kopen: tips

Ga je een tweedehands elektrische auto kopen, dan zijn onze occasion aankooptips zeker slim om door te nemen. Het voordeel is, dat de motor van dit type auto minder bewegende delen heeft en dus minder inspectie behoeft. Aan de andere kant heb je te maken met een accupakket dat bij vervanging behoorlijke kosten met zich meebrengt. Bovendien heb je nog steeds te maken met zaken als schokbrekers, remmen, banden en elektronica. Een grondige inspectie en testrit zijn dus essentieel als je een tweedehands elektrische auto wilt kopen.

Goedkoopste elektrische auto

Ga je voor een goedkope elektrische auto, dan kun je tweedehands al voor een relatief klein bedrag klaar zijn. Reken er wel op dat je wat moet inleveren op het gebied van techniek en comfort. Zo zul je waarschijnlijk een kleine actieradius bij deze elektrische auto voor lief moeten nemen. Lees ook de andere specificaties goed door om te zien of je de auto probleemloos kunt gebruiken waar je hem voor wilt inzetten. Als dit zo is, rijd je emissievrij en voordelig voor de prijs van een tweedehands benzineauto.

Beste elektrische auto

Wil je per se de beste elektrische auto, dan zul je niet op het goedkoopste model uitkomen. Bovendien moet je je realiseren dat de techniek zich snel ontwikkelt, waardoor de beste elektrische auto van nu in de middenmoot van volgend jaar kan vallen. Daarnaast is het helemaal afhankelijk van hoe je de auto wilt gebruiken. In de stad kun je met een kleine elektrische auto met weinig actieradius prima uit de voeten, maar als je meer luxe wenst of veel kilometers maakt, zul je iets anders zoeken. Als het gaat om zo ver mogelijk kunnen rijden dan zit je met een Tesla met extra groot accupakket over het algemeen goed.

Elektrische SUV's en stationwagens

De eerste elektrische modellen waren voornamelijk luxe sedans en sportwagens, maar inmiddels is de markt uitgebreid met onder andere elektrische SUV's, zoals de Peugeot E-2008 en de Skoda Enyaq. Elektrische stationwagens zijn er op het moment van schrijven nog relatief weinig te vinden, maar ook hiervoor staan een aantal modellen op de planning, zoals bijvoorbeeld de MG MG5 Electric.

Kleine elektrische auto

Stadsauto?s zijn mateloos populair, en dat geldt niet alleen voor de varianten die op fossiele brandstoffen rijden. Ook de kleine elektrische auto maakt zijn opmars. Fabrikanten zien deze populariteit en ontwikkelen in rap tempo nieuwe modellen. In het kleine segment vinden we onder andere de volgende elektrische auto?s: