NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Peugeot 5008 Occasions

572 occasions gevonden

De kracht van Peugeot 5008 occasions zit in ruimte. Weinig andere auto's bieden zoveel plek aan zeven inzittenden. Verwacht niet dat de derde zitrij voor grote volwassenen zitplaatsen als grote fauteuils heeft, want dat heeft geen enkele personenauto. Deze Peugeot biedt echter voldoende been- en hoofdruimte en dat is al uitstekend. Ook de bagageruimte is indrukwekkend. Die tikt namelijk al bijna de 2000 liter aan! Voeg daarbij de handige schuif- en uitklapsystemen die een compleet vlakke laadvloer mogelijk maken en dan weet je dat je hier met een waar ruimtewonder te maken hebt.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 421 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Peugeot 5008

De eerste Peugeot 5008 occasions met het bouwjaar 2009 tot en met 2016 lijken nog het meest op een Multi Purpose Vehicle (MPV). In essentie is een 5008 een verlengde Peugeot 3008 die - net als de Citroën C5 Aircross - uit dezelfde fabriek rolt. Dat is merkbaar in de vormgeving, het interieur, het dashboard en de motoren. Verwacht dus geen extra luxe ten opzichte van het korte model. Deze auto is alleen gemaakt vanwege de extra ruimte. De tweede generatie vanaf 2017 ziet er weliswaar veel meer uit als een SUV, maar ook die blijft in essentie nog steeds een verlengde 3008 met extra ruimte.

Een tweedehands Peugeot 5008 kopen


Overweeg je een tweedehands Peugeot 5008 te kopen? Dan doe je er goed aan eerst te bedenken welke van de twee modellen je voorkeur heeft. Rijd je het liefst in een SUV of in een MPV? Uit het antwoord op die vraag kan je afleiden welke bouwjaren voor jou interessant zijn. Ook is het handig om je af te vragen of je vijf of zeven zitplaatsen in de auto wilt, want de derde zitrij vormt geen onderdeel van de standaarduitrusting. Aansluitend kun je onder meer bepalen of je voorkeur uitgaat naar een automaat of een handgeschakelde versnellingsbak. Beide mogelijkheden zijn ruim voorradig.

Een elektrisch aangedreven Peugeot 5008 occasion kan je niet kopen. Er bestaan (nog) alleen diesels en benzinemotoren voor deze auto. Het overgrote deel daarvan is voorzien van de 1.2 of 1.6 liter benzinemotor die tussen de 130 en 180 PK levert. Beiden zijn in staat om de auto in minder dan tien seconden vanuit stilstand naar 100 kilometer per uur te laten optrekken.

De prijs van een Peugeot 5008 occasion


Het verschil in prijs tussen de oudste en de nieuwste Peugeot 5008 occasion scheelt ongeveer een factor twaalf. Dat betekent dat je het meest betaalt voor een bijna nieuwe zevenzits 5008 met de 180 PK benzinemotor en alle denkbare opties erop. Voor hetzelfde geld kan je dan twaalf exemplaren uit de beginjaren halen, meestal met een kilometerstand die boven de 200.000 ligt. Dat zijn dan wel MPV?s. Je kan de prijs van een Peugeot 5008 occasion niet uitgesproken hoog noemen ten opzichte van de concurrentie. Voorbeelden van andere SUV?s die plek kunnen bieden aan zeven inzittenden zijn de Skoda Kodiaq en Volkswagen Tiguan. Laatstgenoemde auto is verkrijgbaar als Tiguan Allspace en dat is een extra ruime versie. Het zij opgemerkt dat deze twee wagens hun SUV-uiterlijk iets meer waarmaken, onder andere door de verkrijgbaarheid van vierwielaandrijving. Wellicht dat ze daarom bijna nieuw of iets ouder doorgaans toch iets duurder zijn dan de Peugeot, die wat dat betreft heel veel auto voor een sympathiek bedrag biedt.

Meer Peugeot 5008 modellen

Bekijk ook Peugeot 5008 occasions of meer informatie over de Peugeot 5008 op AutoTrack en Peugeot 5008 occasions op AutoWereld.