NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Peugeot Partner Occasions

876 occasions gevonden

Peugeot Partner occasions bieden ondanks hun beperkte omvang veel ruimte. Ze bewijzen talloze diensten als bedrijfswagen. Daarnaast zie je ze ook als MPV of ludospace. Dat is een gezinswagen die eruitziet als een aangepaste bestelwagen. Bestelwagens en ludospaces zijn niet urodynamisch en daardoor ook niet bijzonder zuinig. Ook hebben ze meestal geen rijke uitrusting. Maar wil je een superpraktische ruimteauto, dan is de Peugeot Partner een auto die je gezien moet hebben.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 5 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Alle ruimte in een Peugeot Partner occasion

Peugeot Partner occasions bestaan sinds 1996. Hetzelfde geldt voor de vrijwel identieke Citroën Berlingo. Alleen de lichtpartijen, de stoffering en de opties wijken af van de Peugeot. De twee Franse modellen delen hun afkomst in een gemeenschappelijke ontwikkeling en dragen gezamenlijk de titel ?Van of the year 1997?. De huidige generatie Partners bestaat sinds 2018. De tweede generatie met de bouwjaren 2008 tot en met 2018 staat op dezelfde basis als onder andere een Citroën C4 en een Peugeot 308. Dat verklaart grotendeels waarom een Partner en een Berlingo tegenwoordig even comfortabel rijden als een personenauto.

Modellen van een tweedehands Peugeot Partner

Naast de verschillende variaties binnen merken en generaties bestaan ook andere modellen van een tweedehands Peugeot Partner. Behalve de Citroëns delen sinds 2018 de Opel Combo en de Toyota ProAce het technische onderstel met de Partner. En om het nog ingewikkelder te maken: De Peugeot Partner kom je ook tegen onder de namen Peugeot Partner Tepee en Peugeot Rifter.

De Peugeot Partner Tepee is sinds 2008 één van de ludospace modellen van de Peugeot Partner occasions. Die is dus vooral interessant voor gezinnen met kinderen, maar dan wel met een basale behoefte. Vaders en moeder die prijs stellen op wat meer aankleding kunnen kiezen voor de Rifter met een bouwjaar vanaf 2018. Die lijkt van binnen meer op de 308, onder andere vanwege de i-cockpit waarin de bestuurder over het verkleinde stuurwiel heen een betere blik op de snelheidsmeter en de toerenteller kan werpen. Het aantal beschikbare opties voor deze versie lijkt eindeloos. Daarmee staat hij wel erg ver af van de oorspronkelijke Tepee, die als grootste charme zijn eenvoud heeft.

Goed om te weten voor geïnteresseerden in de bedrijfswagen: Is een conventionele tweedehands Peugeot Partner te kort? Kies dan voor de lange versie. Dat scheelt 35 centimeter.

Een Peugeot Partner kopen; benzine of diesel?

Wil je een tweedehands Peugeot Partner kopen die rijdt op benzine of diesel? In dat opzicht bepaalt de functie eigenlijk al voor een belangrijk deel het soort motor dat erin zit. Het aanbod van gebruikte bedrijfswagen rijdt namelijk bijna volledig op diesel en het aanbod Tepees en Rifters rijdt op benzine. Als je een Tepee op diesel of een bedrijfswagen op benzine zoekt, kan dat best moeilijk worden. Een Tepee, Partner of Rifter op elektriciteit kan altijd, maar het aanbod is nog niet heel erg ruim.

Zolang je geen wonderen verwacht, presteert een Partner vrij aardig. Een Peugeot Partner occasion uit 2018 met een 1.5 liter dieselmotor levert bijvoorbeeld 150 PK. Deze versie heeft meer dan tien seconden nodig om de bestelwagen van 0 naar 100 kilometer per uur te laten accelereren. Het verbruik ligt dan gemiddeld op ongeveer 1 liter voor 23,3 kilometer. Een tweedehands Peugeot Partner Tepee met 1.6 liter benzinemotor uit 2018 levert 98 PK. Deze trekt in bijna dertien seconden op van 0 naar 100 kilometer per uur. Het gemiddeld verbruik ligt voor deze uitvoering op 1 liter benzine voor 15,6 kilometer.

Meer Peugeot Partner modellen

Bekijk ook Peugeot Partner occasions of meer informatie over de Peugeot Partner op AutoTrack en Peugeot Partner occasions op AutoWereld.