Peugeot 106 Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
185 resultaten

Tweedehands Peugeot 106

De Peugeot 106 heeft altijd grote indruk op de markt gemaakt. Het compacte en sportieve model van de Franse fabrikant werd van begin af aan al goed ontvangen op de markt en tegenwoordig zijn de tweedehands Peugeot 106 modellen ook nog steeds erg geliefd. Het model is twaalf jaar in productie geweest, waardoor je tweedehands Peugeot 106 uitvoeringen uit veel verschillende bouwjaren kan vinden. De allereerste werd gemaakt in 1991 en de laatste kwam in 2003 op de markt terecht. In 2005 kwam de opvolger van de Peugeot 106 pas op de markt. Dit is de tweedehands Peugeot 107, welke eveneens erg populair is.

Weinig last van concurrentie op de markt

Wanneer er een nieuw model auto op de markt komt, dan heeft deze altijd concurrentie van andere modellen. De tweedehands Peugeot 106 heeft nog altijd te maken met concurrentie van modellen die in die tijd ook al tot de concurrentie behoorden. We hebben het dan vooral over de tweedehands Fiat Panda, de gebruikte Opel Corsa, de Citroën C3, Nissan Micra en Ford Ka occasions. Stuk voor stuk vrij kleine auto’s met een leuke uitstraling. Toch was het aan de verkoopcijfers van Peugeot niet te zien dat er een goede concurrentie aanwezig was. De auto werd bijzonder goed verkocht, en ook nu nog is de tweedehands Peugeot 106 veel geliefder dan bijvoorbeeld de tweedehands Fiat Panda.

Verwant aan de Citroën AX

De Peugeot 106 werd op het onderstel van een ander model gebouwd, namelijk op die van de Citroën AX. Deze werd in 1996 vervangen door de populaire Citroën Saxo en het valt dan ook op dat ook de Peugeot 106 precies op dat moment een metamorfose onderging. Hieruit kan toch worden opgemaakt dat er een goede samenwerking bestond tussen beide fabrikanten voor het op de markt zetten van de Peugeot 106.

De diverse uitvoeringen

De tweedehands Peugeot 106 is te verkrijgen in verschillende uitvoeringen, met andere motoren. Zo werden de eerste modellen gemaakt met een 4-cilindermotor, zowel diesel als benzine. Je hebt uit deze generatie de keuze uit motoren met vermogens die variëren van 45 pk tot wel 105 pk voor de benzinevarianten. De dieselmotoren leveren tussen de 50 en 58 pk. De tweedehands Peugeot 106 XSI is uitgerust met een 1,6 liter motor. De tweedehands Peugeot 106 is te vinden als 4-versnellingsbak, als 5-versnellkingsbak en als automaat. Je hebt dus zeker een ruime keuze als de voorkeur uitgaat naar een gebruikte Peugeot 106. Tijdens de facelift werden ook de motoren verbeterd.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.