NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Opel Vivaro Occasions

1.237 occasions gevonden

In 2001 lanceert Opel de Vivaro, een middelgrote bestelbus die verrassend veel lijkt op de Renault Trafic. Deze alleskunner is dan ook door beide merken samen ontwikkeld. Dat geldt ook voor de tweede generatie van de Vivaro die in 2014 op de markt verschijnt. Bij de derde generatiewissel in 2019 is Opel inmiddels overgenomen door de PSA Group. Nu is het de Jumpy van Citroën die als tweelingbroer de familie Vivaro vergezelt. In alle generaties is er de keuze tussen diverse benzine- en dieselmotoren. In 2020 verschijnt ook de 136 pk sterke elektrische Vivaro-e.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 97 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Comfortabel vervoeren met een Opel Vivaro occasion

Sinds Opel Vivaro occasions in 2001 op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn kunnen ze zich verheugen in een grote belangstelling. Daar is ook alle aanleiding toe, want het zijn praktische, ruime en comfortabele bestelbussen van prima kwaliteit. Tot het bouwjaar 2019 lijken deze Opels van binnen en van buiten sterk op de Renault Trafic en de Nissan Primastar. Dit komt door de verregaande samenwerking tussen de fabrieken tijdens de ontwikkeling van deze busjes.

Vanaf 2017 valt Opel onder een ander samenwerkingsverband met als gevolg dat
Opel Vivaro occasions met bouwjaar 2019 en later verwant zijn aan de Peugeott, de Citroën Jumpy en de Toyota ProAce. En aan de Opel Zafira Life, een multi purpose vehicle (MPV) die uitstekend dienst kan doen als ruime familieauto. Dat laatste is niet zo vreemd als het lijkt, want bestelbussen over het algemeen - en de Opel Vivaro in het bijzonder - rijden de laatste jaren bijna even comfortabel als een personenauto.


Een Opel Vivaro occasion kopen

Als je een Opel Vivaro occasion wilt kopen, is 2019 het bouwjaar dat je in de gaten moet houden. Exemplaren van voor die datum hebben andere maten dan Vivaro?s met een recent bouwjaar. Bijvoorbeeld: Een nieuwere tweedehands Opel Vivaro heeft een hoogte van net iets minder dan 190 centimeter. Dat scheelt iets meer dan zeven centimeter ten opzichte van een oudere en dat kan toch uitmaken in een lage parkeergarage.

Ook de lengte kan verschillen. Wil je een korte of juist een lange Opel Vivaro occasion kopen? Weet dan dat de nieuwe types in drie lengtematen verkrijgbaar zijn waarvan de kortste 460 centimeter meet en langste 530 centimeter. Dat scheelt enkele decimeters met de minimale en maximale afmetingen van een Vivaro van voor 2019. Ook belangrijk: Sinds 2020 kan een tweedehands Opel Vivaro over elektrische aandrijving beschikken. Oude types bieden die mogelijkheid niet. Zowel oude als nieuwe typen zijn verder alleen beschikbaar met een dieselmotor.

De prijs van een Opel Vivaro occasion

Een Opel Vivaro occasion van de eerste beginjaren heeft een hele lage prijs, zeker als de kilometerstand de twee ton overschrijdt. Vooral bij deze busjes is het belangrijk om goed te letten op de onderhoudshistorie en sporen van intensief gebruik. Een tweedehands Opel Vivaro van de nieuwe generatie kost ongeveer tien keer zoveel. Dit zijn dan wel de langste modellen met de zwaarste motoren en het meest complete uitrustingsniveau. Ook de Vivaro-e occasions behoren tot de versies met een iets groter prijskaartje.

Opvallend is het lage verbruik van de nieuwe Vivaro?s. Als je een er één wilt kopen met de kleinste motor die 100 PK levert, dan kun je rekenen op een verbruik van ongeveer één liter op twintig kilometer. Ter vergelijk: Een Opel Vivaro L1H1 2700 1.6 CDTI 90 uit 2017 rijdt ongeveer één op vijftien. Dat is dus zeker iets dat je mee moet nemen in de berekening van de totale prijs van een Opel Vivaro occasion.

Meer Opel Vivaro modellen

Bekijk ook Opel Vivaro occasions of meer informatie over de Opel Vivaro op AutoTrack en Opel Vivaro occasions op AutoWereld.

Uitvoeringen