Citroën C2 Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
282 resultaten

Tweedehands Citroën C2

De Citroën C2 is een 3-deurs hatchback van het Franse merk. Deze auto valt binnen het zogenaamde supermini segment. De Citroën C2 werd gemaakt als opvolger van de Citroën AX en Saxo. Dit deed de C2 samen met de Citroën C3. Deze is iets groter. Door de tweedehands Citroën Saxo op te laten volgen door twee verschillende modellen kon de fabrikant een groter publiek aanspreken. Dit lukte, want zowel de C2 als de C3 werd heel goed ontvangen op de markt. Als je interesse hebt in een tweedehands Citroën C2, dan kan je via GasPedaal.nl op zoek gaan naar dit model vanaf bouwjaar 2003. In 2010 werd de laatste gemaakt. De gebruikte Citroën DS3 werd de indirecte maar ook iets ruimere en sportievere opvolger.

De tijd van de kleine auto’s

De Citroën C2 werd op de markt gezet in de tijd waarin de kleine auto’s echt in opkomst waren. Het is vergelijkbaar met mobiele telefoons. Eerst hadden we de zogenaamde ‘koelkasten’, vervolgens werden de modellen steeds kleiner en hierna werd het weer een trend om een grote smartphone te hebben. Met auto’s is dit precies zo. De tweedehands Mini uit de eerste generatie zorgde ervoor dat de kleine auto’s bijzonder geliefd werden, vervolgens kwamen de grotere auto’s steeds meer op de wegen en hierna, vanaf het jaar 2001, werden de kleinere auto’s weer helemaal de trend. De Citroën C2 behoort tot deze laatste trend. De tweedehands Peugeot 206, 207 en 1007 hebben hetzelfde onderstel als de Citroën C2. Ook de Citroën C3 deelt dit onderstel. Onder de concurrerende modellen vinden we de tweedehands Daewoo Matiz, de gebruikte Nissan Micra en de occasions van Fiat Panda en Renault Twingo.

Diverse motoren in de tweedehands Citroën C2

Er zijn meerdere motoren gebruikt in de Citroën C2. Zo zijn er uitvoeringen met een 1.1 liter motor met een vermogen van 60 pk en met een 1,4 liter motor met een vermogen van 73 pk. Daarnaast zijn er ook de sportievere uitvoeringen, met een 1,6 liter motor met 110 pk (de tweedehands Citroën C2 VTR) en met een 1,6 liter motor met 122 pk (de gebruikte Citroën C2 VTS). Dan is er ook nog de dieselmotor, een 1,4 liter HDI met een vermogen van 68 pk.

Een facelift in 2008

In 2008 werden er wijzigingen doorgevoerd, waarbij er nieuwe motoren werden toegevoegd aan het assortiment en er in bepaalde uitvoeringen een start/stopsysteem werd toegepast. Als je op zoek gaat naar een tweedehands Citroën C2 is het dan ook goed om te kijken naar de precieze uitvoering.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.