Chrysler Grand Voyager Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
93 resultaten

Tweedehands Chrysler Grand Voyager

Als je naar GasPedaal.nl komt voor een ruime occasion van goede kwaliteit, dan is het absoluut de moeite waard om een kijkje te nemen bij de tweedehands Chrysler Grand Voyager. Deze voertuigen worden omschreven als MPV’s, ofwel Multiple Purpose Vehicles, en behoren tot de eersten in dit soort. De tweedehands Chrysler Grand Voyager is met meerdere namen op de markt verschenen. Zo kennen we ook de Chrysler Voyager, de Chrysler Town and Country, en werd het model voor het eerst op de Amerikaanse markt gezet als de Dodge Caravan. De tweedehands Dodge Caravan werd voor het eerst gemaakt in 1984.

Van Dodge Caravan naar Chrysler Voyager

In Amerika werd de Dodge Caravan geïntroduceerd in 1984 en vier jaar later, in 1988, verscheen hetzelfde model op de Europese markt onder de naam Chrysler Voyager. De tweedehands Chrysler Voyager is dan ook de eerste generatie. Deze werd in 1991 al opgevolgd door de tweede generatie en de derde generatie werd geproduceerd vanaf 2006. De derde generatie is aanzienlijk veranderd ten opzichte van de eerdere twee generaties. Zo is het hoekige model verdwenen en is er een veel modernere en luxere uitvoering ontstaan. Hier houdt het echter niet op. In 2004 werd namelijk gestart met de vierde generatie van de Chrysler Voyager en deze occasions werden gemaakt tot aan de vijfde generatie, welke in 2007 werd geïntroduceerd. Deze vijfde generatie is de laatste generatie. Dit betekent natuurlijk dat je veel verschillende tweedehands Chrysler Voyager modellen kan vinden bij GasPedaal.nl, uit diverse generaties.

De Grand Voyager is Canadees

We kennen de tweedehands Chrysler Voyager en de gebruikte Chrysler Grand Voyager. De termen worden met grote regelmaat door elkaar gehaald. Er is een model van de Voyager beschikbaar die meer beenruimte achterin heeft door een verlenging van de wielbasis. Dit model werd gefabriceerd in Canada, en dit is het model dat we kennen als de tweedehands Chrysler Grand Voyager. Dit is het meest ruime model dat je kunt vinden onder de Chrysler Voyager modellen. Nederland importeert uitsluitend dit model nog sinds 2008, waardoor er hier aanzienlijk meer occasions van te verkrijgen zijn dan van de andere modellen. In 2011 werd de productie van dit model gestaakt.

Sinds 2014

In 2014 werd Chrysler overgenomen door Fiat. Deze autofabrikant wilde niet dat de Chrysler nog langer te vinden zou zijn op de Europese markt. Dit heeft te maken met het feit dat deze dan de Lancia in de weg staat. De Chrysler Grand Voyager heeft dan ook een metamorfose ondergaan en wordt nu in Europa verkocht als de tweedehands Lancia Voyager.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.