NL aanbod

EU aanbod

Tweedehands BMW Z8

Een BMW Z8 occasion heeft altijd een bouwjaar tussen 2000 en 2003. Langer werd deze auto namelijk niet geproduceerd, en dat is eigenlijk zonde, want deze tweedeurs roadster heeft een mooie, sportieve en toch ook een ietwat nostalgische uitstraling. Er werden er in totaal nog geen 6.000 auto?s van gemaakt. De BMW Z8 occasions zijn de directe opvolgers van de BMW occasions. Directe concurrenten van deze sportieve BMW zijn de Duitse Wiesmann occasions, de tweedehands Mercedes-Benz SL-klasse en de gebruikte Dodge Viper SRT/10.

De productie van de BMW Z8

De BMW Z8 werd in 2000 voor het eerst op de markt gebracht, maar de conceptauto werd al veel eerder gezien. In 1997 werd de conceptauto, de BMW ZO7, al getoond en hier is de BMW Z8 de productieversie van. Er zijn weinig verschillen te vinden tussen de conceptversie en de productieversie. De conceptversie werd dan ook zeer enthousiast ontvangen, waarop werd besloten enkel de naam van het BMW model te wijzigen. De tweedeurs roadster wordt omschreven als superauto en is in design goed vergelijkbaar met de tweedehands BMW 507. De BMW 507 is een sportwagen van de Duitse fabrikant, welke in de jaren vijftig van de vorige eeuw op de markt verscheen.

Een V8 motor van BMW Motorsport

De tweedehands BMW Z8 is uitsluitend te vinden met een 4.9 liter V8 benzinemotor van BMW Motorsport. Deze motor is ook terug te vinden in de tweedehands BMW M5. De motor gekoppeld aan een 6-versnellingsbak levert een prestatievermogen van 400 pk. Wanneer je via GasPedaal.nl een tweedehands BMW Z8 koopt, dan mag je uitgaan van een auto met een maximale snelheid van 250 km/u. De BMW Z8 occasions hebben slechts 4,7 seconden nodig om van 0 naar 100 km/u te sprinten. Vervolgens komt de tweedehands BMW Z8 binnen 2,5 seconden weer tot stilstand. De maximum snelheid is gelimiteerd. Ongelimiteerd kan er een topsnelheid van 300 km/u bereikt worden.

Een stukje nostalgie

Eerder al vermeldden we dat de BMW Z8 ook een stukje nostalgie met zich meebrengt. Vergelijk de tweedehands BMW Z8 maar eens met de BMW 507 occasions. Je ziet duidelijk de overeenkomsten. Beide modellen hebben dezelfde motor, een korte achterkant, een lange motorkap, een uitlaat achter de voorwielen aan de zijkant en een geweldig strakke cockpit. Daarnaast zijn ook beide modellen volledig gemaakt uit hoogwaardig aluminium. Uiteraard is de BMW Z8 geen exacte kopie van de BMW 507 uit het jaar 1958. De Z8 is duidelijk moderner en technisch beter ontwikkeld.