NL aanbod

EU aanbod

Dodge Viper Occasions

3 occasions gevonden

Dodge Viper - srt-10 | uniek in Nederland | volledig onderhoud historie aa

€ 79.490

Dodge Viper - srt-10 | uniek in Nederland | volledig onderhoud historie aa

2005, 45.194km

Velp Gld (GE)

Vergelijk

Dodge Viper - GTS PRICE REDUCTION and blueprinted engine, only 26.974 kilo

€ 94.500

Dodge Viper - GTS PRICE REDUCTION and blueprinted engine, only 26.974 kilo

1997, 26.974km

Brummen (GE)

Vergelijk

Dodge Viper - SRT10 507 PK

€ 54.500

Dodge Viper - SRT10 507 PK

2005, 67.400km

Stolwijk (ZH)

Vergelijk

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Dodge Viper

Wanneer we kijken naar de modellen uit het rijke verleden van Dodge, dan zien we vooral de opvallende musclecars en ponycars die op de Europese markt grote indruk hebben gemaakt. Om hier een idee van te krijgen kun je eens een kijkje nemen bij de tweedehands Dodge Challenger of de gebruikte Dodge SuperBee. De Dodge Viper occasions, die voor het eerst nieuw op de markt verschenen in 1992, behoren zeker tot de legendarische musclecars van Dodge, het merk dat onder leiding van Chrysler staat. Chrysler kocht in 1987 ook het merk Lamborghini en dit zorgde ervoor dat er meer sportieve modellen op de markt werden gezet, waaronder ook de Dodge Viper.

Dodge Viper en Chrysler Viper

Bij GasPedaal.nl kun je de tweedehands Dodge Viper vinden, maar ook de tweedehands Chrysler Viper. Wat is nu het verschil? In feite is er geen verschil. In elk geval niet in de uitvoering van de auto. Het is namelijk zo dat de Dodge Viper werd gepresenteerd als nieuw model op de Amerikaanse markt en dat ditzelfde model onder de naam Chrysler op de Europese markt werd gezet. Overigens is het Amerikaanse model ook niet voorzien van het originele logo van Dodge. Deze werd vervangen door een dreigende slangenkop.

De eerste generatie van de Dodge Viper

Er zijn meerdere uitvoeringen verschenen van de Dodge Viper, maar de allereerste was een coupé voor twee personen. Zoals het hoort in Amerika had de auto een behoorlijk formaat. Wanneer je een tweedehands Dodge Viper coupé uit deze generatie koopt, dan koop je een voertuig met een lengte van een kleine 4,5 meter. Deze eerste uitvoering is voorzien van een 408 pk sterke V10 motor die door Lamborghini werd ontwikkeld. Later werd het vermogen opgevoerd naar 456 pk.

De tweede generatie van de Dodge Viper

Wanneer je interesse hebt in een wat jongere Dodge Viper occasion, dan kun je eens kijken naar een tweedehands model uit de tweede generatie. Deze tweede generatie ging als cabrio in productie in 2003. De eerste modellen uit deze generatie hebben een 8,3l V10 motor met een vermogen van 506 pk. De modellen na 2008 zijn voorzien van een 8,4l motor met een vermogen van maar liefst 600 pk. Deze Viper kwam overigens niet op de Europese markt terecht, maar was uitsluitend bestemd voor de Amerikanen. Er was in Europa wel veel interesse in de coupé uitvoeringen, waardoor er hiervan relatief veel zijn geïmporteerd.