NL aanbod

EU aanbod

BMW X 5 M Occasions

23 occasions gevonden

De BMW X5 M is de meest potente versie van de BMW X5. De X5 M komt voor het eerst opdagen bij de tweede generatie van de X5. In 2009 ziet de deze M het levenslicht en sindsdien is de gespierde SUV voor iedere modelgeneratie de kers op de taart geweest. Het mag dan een zware SUV zijn, de BMW maakt zijn naam waar als het aankomt op rijgedrag. De BMW X5 M is bovendien een zeer luxe, praktische en ruime occasion.

Lees meer over BMW X5 M onderaan de pagina

Wij vergelijken:

40+ autosites

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Ontstaan BMW X5 M

Nadat BMW een aantal krachtige versies van de eerste generatie X5 heeft gemaakt, besluit het Duitse merk voor de tweede generatie een sportief totaalpakket neer te zetten. Het resultaat, de BMW X5 M, krijgt niet alleen een gespierde twin-turbo V8, er wordt vooral ook op het rijgedrag gelet. De X5 M krijgt daarom een sportief onderstel en legio andere aanpassingen om hem klaar te stomen voor het betere bochtenwerk. Daarnaast heeft de eerste X5 M de grootste remmen die ooit op een productie-BMW zijn geplaatst. Het oog wil ook wat, dus gaat het uiterlijk eveneens op de schop.

De BMW X5 M in vogelvlucht


De eerste BMW X5 M zet direct de toon wat betreft prestaties. De twin-turbo V8 perst er 555 pk uit, voldoende om het beest in 4,7 seconden naar de 100 km/u te laten sprinten. Bij de facelift in 2010 blijven de prestaties van de 4.4 liter V8 hetzelfde. De tweede generatie is verkrijgbaar van 2015 tot en met 2018 en haalt 575 pk uit zijn V8. Wanneer in 2020 de nieuwe BMW X5 M op de markt komt, beschikt deze over 600 pk – wederom uit een 4.4 liter V8.

Competition


Voor de derde generatie X5 M doet BMW er nog een schepje bovenop. Naast de ‘standaard’ X5 M met 600 pk kun je een nog krachtiger model krijgen, de Competition. De X5 M Competition krijgt een power upgrade tot 625 pk, waarmee deze net een beetje sneller is dan de gewone uitvoering. De sprint naar 100 km/u wordt in 3,8 seconden geklaard. Afgezien van motortechnische verbeteringen is de BMW X5 M Competition voorzien van nieuw uitlaatsysteem, grotere velgen, weelderige leren bekleding en de zogeheten Track Mode.

BMW X5 M occasions: altijd luxe en ruim


BMW heeft echt een dijk van een auto neergezet met de X5 M, ongeacht welke generatie je kiest. De V8-motoren die de grote occasions aandrijven zijn stuk voor stuk uitmuntend en ook het rijgedrag mag er zeker zijn. Maar de BMW X5 M is naast een heel sportieve SUV ook een erg fijne auto. Een occasion van dit type is te allen tijde volgeladen met luxe features en bovendien zeer ruim. Hij is bijna 5 meter lang en heeft een wielbasis van krap 3 meter, waardoor de maximaal vijf inzittenden in alle comfort van A naar B rijden.

Alternatieven voor een BMW X5 M occasion


Er is bij BMW een aantal alternatieven voor de X5 M te vinden. De X6 M is het meest voor de hand liggende model. Dit is vanuit technisch opzicht in principe dezelfde auto, maar met een ander jasje. De X6 M heeft een aflopende daklijn, zoals bij een coupé. De BMW X3 M en X4 M hebben dezelfde band, maar zijn een maatje kleiner. Het kan ook groter, dan moet je een blik werpen op de BMW X7 M. Die wint het niet op sportiviteit, maar wel op luxe van zijn kleinere broer.

Prijzen van BMW X5 M occasions


Het mag geen verrassing zijn dat een sportief topmodel als de BMW X5 M in de basis een dure auto is. Dat is in mindere mate het geval bij BMW X5 M occasions. Afhankelijk van de generatie en het bouwjaar dat je kiest, kan de prijs variëren. Gaat je voorkeur uit naar een zo jong mogelijke X5 M, dan zul je veel meer geld mee moeten nemen dan voor een vroeg exemplaar. Een derde generatie BMW X5 M is bijvoorbeeld een stuk duurder dan die van de eerste of tweede generatie. Het krachtige Competition-model is de duurste versie die je kunt krijgen.