NL aanbod

EU aanbod

BMW 8 Serie Occasions

124 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 642 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands BMW 8-serie

Op GasPedaal.nl kan je BMW 8-serie occasions vinden uit tien verschillende bouwjaren. De BMW 8-serie werd namelijk voor het eerst geproduceerd in mei 1989 en werd precies tien jaar later, in mei 1999, voor het laatst gemaakt. Deze 2-deurs coupé heeft 2+2 zitplaatsen en valt binnen de topklasse van BMW. Tien productiejaren is natuurlijk best veel, en je zou dan ook denken dat er ontzettend veel van gemaakt werden, maar dit valt nog tegen. In totaal werden er namelijk slechts dertigduizend gemaakt. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de BMW 8-serie niet het succes had op de Europese markt dat aanvankelijk werd verwacht en voor de Amerikaanse markt was deze coupé al helemaal niet geschikt. Als occasion is de BMW 8-serie wel weer erg populair. De tweedehands Mercedes-Benz en de gebruikte Porsche 928 worden als concurrerende voertuigen gezien.

Een uniek design

Het design van de BMW 8-serie is afwijkend van verreweg de meeste andere BMW modellen. Dit zal dan ook invloed hebben gehad op het succes van de modellen. Als je de tweedehands BMW 8-serie bekijkt, dan zal je direct opvallen dat de modellen erg lang zijn en daarnaast heel plat. Dit zien we niet veel bij BMW, die over het algemeen toch wel houdt van een wat hogere voorzijde van de auto. BMW bleek door het bijzondere design ook niet in staat te zijn om een cabrio uitvoering in deze serie te maken, en ook dit stond het succes van de BMW 8-serie in de weg. Claus Luthe en Klaus Kapitza waren verantwoordelijk voor het design van de BMW 8-serie. Vijftien jaar na het staken van de productie van de BMW 8-serie kwam er een nieuwere uitvoering op de markt.

De diverse modellen onder de BMW 8-serie occasions

Als je interesse hebt in een tweedehands BMW 8-serie, dan heb je de keuze uit meerdere modellen. Zo is er de 830i occasion, waarvan er slechts 18 werden gemaakt. Dit lijkt misschien weinig, maar binnen de BMW 8-serie is zelfs een model te vinden waarvan er slechts eentje is gemaakt. Dit is de M8. Vanaf 1992 werd de 840i geproduceerd in twee varianten. Hiervan werden er in totaal een kleine 8.000 gemaakt. Van de 850i werden er verreweg het meest gemaakt, namelijk een ruime 20.000 stuks. Van de 850Ci en de 850CSi werden er beide een ruime duizend gemaakt. Dan zijn er ook nog de Alpina B12 5.0 coupé, waarvan er nog geen honderd verschenen en de Alpina B12 5.7 coupé, waarvan de productie al ophield na 57 stuks.