NL aanbod

EU aanbod

Audi RS 2 Occasions

1 occasions gevonden

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Audi RS2

Bij GasPedaal.nl kan je natuurlijk de meest uiteenlopende occasions vinden van het merk Audi, waaronder ook de Audi RS2, welke in samenwerking met Porsche werd ontworpen en geproduceerd. De Audi RS2 wordt dan ook gezien als sportauto, hoewel deze niet echt de uitstraling van een typische sportwagen heeft. Dit heeft alles te maken met het feit dat de Audi RS2 ook is geïnspireerd op de eerdere Audi 80 Avant, een stationwagen uit het assortiment van Audi. Inmiddels zijn er al meer modellen van Audi uitgekomen met de aanduiding ?RS?, echter, de Audi RS2 was hier de allereerste van.

De Audi RS2 is een unieke keuze

Audi RS2 occasions zijn er niet heel erg veel. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je ze niet dagelijks tegenkomt. Het is namelijk zo dat de Audi RS2 maar gedurende twee jaar in productie is geweest. Er werden iets meer dan 1400 exemplaren per jaar gemaakt zodat er uiteindelijk slechts 2891 van op de markt zijn gebracht. Er is ook slechts één model uitgebracht van de RS2, namelijk de stationwagen. Verreweg de meeste van deze modellen zijn binnen Europa gebleven. Enkele modellen zijn geëxporteerd naar Zuid-Afrika. De tweedehands Audi RS2 is dan ook redelijk uniek te noemen, als het om de Audi modellen gaat.

Een aanvulling op de sportcollectie

De Audi RS2 is natuurlijk niet het eerste model dat door Audi werd uitgegeven als sportmodel. Eerder, in 1990, werd voortbordurend op het succes van de bekende Audi Quattro al de Audi Coupé (Audi S2) op de markt gebracht, welke een basis had die vergelijkbaar was met de oudere Audi 80 B3. Drie jaar later volgden de stationwagen en de sedan van de Audi S2 op de markt, gevolgd door de Audi RS2 in 1994. Met de Audi RS2 redde Audi het merk Porsche, dat op dat moment al concerngenoot was. De Audi 80 verkocht niet zo goed als ervan verwacht werd, maar aan de kant van Porsche liet de verkoop van de Porsche 911 sterk te wensen over. Dit dreigde de ondergang voor Porsche te worden, daar deze op het punt van faillissement stond. Hierop gaf Audi aan Porsche de opdracht om een auto te ontwerpen die comfortabel genoeg was voor dagelijks gebruik, maar die ook gezien kon worden als de meest sportieve en snelle stationwagen tot dan toe. Zo werd de Audi RS2 ontworpen.

De Audi RS2 tweedehands kopen

De Audi RS2 occasions hebben een basis die gelijk staan aan die van de Audi S2 Avant, maar heeft de 4w aandrijving van de Quattro modellen. Met een tweedehands Audi RS2 heb je een snelle en toch ruime auto in je bezit.