NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Audi Cabriolet Occasions

30 occasions gevonden

De Audi Cabriolet klinkt als een verzamelnaam voor de cabriolet modellen van de bekende Duitse autofabrikant, maar niets is minder waar. Het gaat om de geopende versie van de Audi Coupé uit de jaren tachtig en negentig. Hij is gedurende een periode van tien jaar geleverd met een diverse reeks motoren en wordt in 2002 opgevolgd door de Audi A4 Cabriolet. Zijn kenmerkende styling en scherpe rijgedrag maken hem gezien de tweedehandsprijzen een aantrekkelijke cabrio. Ontdek op Gaspedaal.nl meer over deze youngtimer van Audi.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Audi Cabriolet occasions

De Audi Cabriolet stamt uit de tijd dat de Duitse autofabrikant nog niet gebruik maakt van het welbekende systeem voor typenamen, waarbij met letters en cijfers ? bijvoorbeeld A3 of Q7 ? wordt aangeduid om welk model het gaat. De Cabriolet is een variant op de Audi Coupé, die op zijn beurt een variant is op de Audi 80. Deze Cabriolet wordt van 1991 tot en met 2000 gebouwd. Zodoende is hij tegelijkertijd verkrijgbaar als de Audi A4, die in 1996 als vervanger van de 80 en Coupé wordt geïntroduceerd. Later volgt de A4 Cabriolet.

Uitvoeringen


Audi stelt doorgaans een variatie aan motoren beschikbaar en dit geldt ook voor de Cabriolet. Je hebt bij occasions keuze uit vijf benzinemotoren en een enkele diesel: de 1.9 TDI die 90 pk levert. Het instapmodel onder de benzines is een 1.8 liter viercilinder die goed is voor 125 pk. De 2.0 liter viercilinder die hem voorging produceert 116 pk. De 2.3 liter vijfcilinder perst er 133 pk uit. Daarboven staat een 150 pk sterke 2.6 liter V6. Het topmodel heeft een 2.8 liter V6 die maximaal 175 pk naar de voorwielen stuurt.

Audi Cabriolet occasions


De Audi Cabriolet occasion is een klassieker in wording. Deze youngtimer is in kleine aantallen beschikbaar op de markt van occasions en biedt een aantrekkelijke kans om in een vintage Audi van de buitenlucht te genieten. Geïnteresseerden hebben de keuze uit een variatie aan motoren, met benzine als veruit de populairste optie. De krachtige 2.8 liter motor met 175 pk is een zeldzame verschijning. Het merendeel van de tweedehands exemplaren heeft een handgeschakelde versnellingsbak. Vaak zijn Audi Cabriolet occasions uitgerust in een anonieme kleur, maar soms zie je ook flitsende exemplaren in geel of rood voorbijkomen.

Alternatieven


Audi heeft door de jaren allerhande cabriolets op de markt gebracht, maar uit de tijd van de Cabriolet zijn de opties beperkt. Alternatieven voor deze occasion vind je in de vorm van de latere A4 Cabriolet en de kleinere A3 Cabriolet. In recente tijden kun je bij Audi een fraaie cabriolet krijgen als je voor de A5 gaat. Ben je op zoek naar een sportiever model, dan kom je hoogstwaarschijnlijk uit bij de Audi TT, of, als je het heel bont maakt, de razendsnelle R8 Spyder.

Prijzen Audi Cabriolet


Een Audi Cabriolet occasion is enkele decennia oud, prijzen zijn inmiddels dus flink gezakt in vergelijking met de nieuwprijzen. Voor enkele duizenden euro?s kun je een tweedehands exemplaar kopen. Afhankelijk van de staat van de auto, de tellerstand en de motor die in de neus ligt, kan de prijs van een Audi Cabriolet variëren. Prijzen zijn overigens redelijk seizoensgebonden: in de winter zou je hem voor een lager bedrag op de kop kunnen tikken dan in de zomer. Prijzen van Audi Cabriolet occasions zijn vergelijkbaar met cabrio-uitvoeringen van de BMW 3 Serie en Mercedes C-Klasse van die tijd.