Volkswagen Sharan Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
182 resultaten

Tweedehands Volkswagen Sharan

De wereld van tweedehands Volkswagen Sharan modellen is divers, want er zijn al meerdere uitvoeringen van deze full-size MPV verschenen. De allereerste generatie van de Volkswagen Sharan verscheen in het jaar 1995. De tweedehands modellen uit deze generatie delen het platform met de gebruikte Ford Galaxy en de Seat Alhambra modellen. Vijftien jaar na de presentatie van de eerste versie werd er, in 2010, een tweede generatie op de markt gezet. De tweedehands auto’s uit deze generatie hebben alleen nog dezelfde techniek als de tweedehands Seat Alhambra, maar delen niet meer met de Galaxy van het merk Ford.

Sterke concurrentie op de markt

Je zou denken dat de tweedehands Volkswagen Sharan de grootste concurrentie op de markt mag verwachten van de gebruikte Ford Galaxy en de tweedehands Seat Alhambra, maar niets is minder waar. Renault zorgde wel voor directe concurrentie met twee modellen. Deze kan je vinden bij de tweedehands Renault Espace en de gebruikte Renault Grand Espace. Daarnaast kunnen de gebruikte Chrysler Voyager en de gebruikte Peugeot 807 ook worden gezien als sterke concurrenten op de tweedehands markt. De tweede generatie van de Volkswagen Sharan is aanzienlijk geliefder dan de eerste generatie. Dit heeft alles te maken met het feit dat de eerste generatie een uitstraling heeft die nu al wordt gezien als sterk verouderd.

De Touran en de Transporter

De nieuwste, tweede generatie van de tweedehands Volkswagen Sharan is erg populair op de markt voor gebruikte auto’s. Deze heeft dan ook nog altijd een moderne uitstraling en wordt door het concern zelf geplaatst tussen de tweedehands Volkswagen Transporter T5 en de gebruikte Volkswagen Touran. Het is lichtelijk te zien dat de tweedehands Seat Alhambra nog wel wat verbonden is met de Volkswagen, want er bestond ook voor dit model nog steeds een samenwerking, maar het zijn duidelijk twee verschillende modellen. Het grootste voordeel van de tweedehands Volkswagen Sharan is wel dat er voor de derde rij zitplaatsen een schuifdeur is gerealiseerd voor het eenvoudig in- en uitstappen. Daarnaast is parkeren hierdoor natuurlijk ook een stuk makkelijker in kleinere parkeervakken.

Motorvarianten

Onder de tweedehands Volkswagen Sharan modellen kan je verschillende motoruitvoeringen vinden, waaronder de 150 pk sterke 1,4l benzinemotor. Nog veel sterker is de 2.0 TSI benzinemotor met een vermogen van maar liefst 200 pk. Koop je liever een tweedehands dieseluitvoering? Dan is er de keuze uit vermogens van 140 pk, 170 pk en 177 pk, geleverd door een 2.0 TDI dieselmotor.

Zoek je naar andere 7 persoons auto's?

7 persoons auto kopen

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.