NL aanbod

EU aanbod

Toyota Tundra Occasions

23 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Toyota Tundra

De tweedehands Tundra is bij GasPedaal.nl te vinden vanaf bouwjaar 1999, het jaar waarin de pick-up werd gepresenteerd. Deze robuuste wagen van het Japanse merk werd ontworpen en gebouwd in de Verenigde Staten. Dit model valt officieel binnen het Full-Size Pick-Up segment. Dit is ook niet zo vreemd als je bedenkt dat de Amerikanen verantwoordelijk waren voor de ontwikkeling. Zij weten als geen ander hoe een echte pick-up eruit hoort te zien en hoort te rijden. Dit merk je ook zeker als je een tweedehands Toyota Tundra koopt.

Concurrerende modellen op de markt

Rond het millennium kwamen er meerdere SUV?s en pick-ups op de markt. Het was dan ook de tijd waarin we weer wat meer interesse kregen in de wat grotere en sterke auto?s. Er zijn dan ook in het tweedehands autoaanbod diverse directe concurrenten te vinden van de gebruikte Toyota Tundra. Kijk bijvoorbeeld eens bij de tweedehands Chevrolet Silverado, de gebruikte Dodge Ram en de Ford F-250, F-350 en Ford F-450 occasions. Er ontstond zelfs een opstootje met Ford. De conceptversie van de Toyota Tundra werd namelijk de Toyota T150 genoemd, naar de meest succesvolle pick-up uit de collectie van Ford, de Ford F-150. Ford kon de actie niet waarderen en sleepte de Japanse fabrikant voor de rechter. Deze besloot dat de naam niet gebruikt mocht worden voor de uiteindelijke auto, en zo werd er de naam Toyota Tundra aan gegeven.

Twee verschillende generaties

Er zijn twee generaties verschenen van de Toyota Tundra. Als je een tweedehands Toyota Tundra wilt hebben uit de eerste generatie, dan kan je bij GasPedaal.nl zoeken naar modellen met de bouwjaren 1999 tot en met 2006. Vanaf het jaar 2007 werd de tweede generatie gebouwd. Er is een duidelijk verschil te zien tussen de twee generaties. Een tweedehands Toyota Tundra uit de eerste generatie is aanzienlijk kleiner en is duidelijk nauwer verwant aan de gebruikte Toyota Tacoma en de tweedehands Toyota T100.

Diverse uitvoeringen

De tweeedehands Toyota Tundra modellen die in Nederland te vinden zijn, zijn over het algemeen afkomstig uit de tweede generatie. Dit is de grote en robuustere versie van de eerste Tundra. Er zijn meerdere uitvoeringen van verschenen. De eerste modellen werden aangeboden met een V6 motor en een V8 motor. Tot 2005 werden de modellen gemaakt met een 5-versnellingsbak en daarna met een 6-versnellingsbak. Daarnaast werd er in dat jaar ook overgestapt van een 4-traps automaat naar een 5-traps automaat.