NL aanbod

EU aanbod

Toyota Prius Wagon Occasions

61 occasions gevonden

De Toyota Prius Wagon is een zevenzits hybride MPV. Dit maakt het een vrij uniek model, aangezien er vrijwel geen vergelijkbare occasions op de markt zijn. Zoals de naam doet vermoeden is het de grote broer van de originele Prius: zo is hij langer en hoger en heeft hij meer zitplaatsen. Hij wordt aangedreven door de welbekende techniek van het Japanse automerk, dat al sinds eind jaren negentig voorloper is op het gebied van elektrificatie. Combineer dit met de uitmuntende betrouwbaarheid van Toyota en je hebt het over een wel heel aantrekkelijke MPV. Ontdek er meer over op Gaspedaal.nl.

Lees meer over Toyota Prius Wagon onderaan de pagina

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 17 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Geschiedenis Toyota Prius Wagon

In 2011 lanceert Toyota de eerste variant op de Prius. Het gaat om de Prius Wagon, die de beroemde hybride liftback transformeert tot een zeer praktische, ruime MPV. Waar de originele Prius een aflopende daklijn heeft, wordt deze doorgetrokken bij de Wagon-uitvoering om zo meer hoofd- en bagageruimte te creëren. Hij is 8 centimeter hoger dan het origineel en tevens 15,5 centimeter langer. Die extra ruimte wordt gebruikt voor een optionele derde zitrij, die eenvoudig in de vloer verborgen kan worden. De bagageruimte is minimaal 200 liter, 505 liter met de derde zitrij omlaag en maximaal 1.750 liter.

Hybride kracht


De Toyota Prius Wagon is van 2011 tot en met 2015 geleverd in één uitvoering. De motorisering betreft de bekende 1.8 liter benzinemotor die gekoppeld is aan een elektromotor en een compact batterijpakket. De krachtbron produceert een systeemvermogen van 136 pk. Zoals je van een Prius mag verwachten is het verbruik voorbeeldig en dit geldt ook voor de Wagon-variant, die zo?n 1 op 24 rijdt. Er zijn door de jaren verschillende uitrustingsniveaus geleverd, waarvan Comfort het instapmodel is en Dynamic de meest luxe versie. Na de facelift van 2015 wordt hij omgedoopt tot Prius+, verwijzend naar zijn praktische formaat.

Toyota Prius Wagon occasions


De Toyota Prius mag dan synoniem zijn voor hybride rijden, de Wagon deelt niet in deze bekendheid. Er zijn relatief weinig tweedehands exemplaren van de Prius Wagon verkrijgbaar op Gaspedaal.nl. De zevenzitter is desondanks een goede keuze als je zoekt naar een ruime, betrouwbare hybride occasion. Hij is voorzien van dezelfde bewezen, geprezen techniek van Toyota en biedt dit tegen een schappelijke prijs. Over het design valt te twisten, maar over de uitrusting en het comfort mag niet geklaagd worden. Hij is voornamelijk geleverd in subtiele tinten als zwart, grijs en blauw en heeft altijd een automaat.

Alternatieven


Als je er niet uitkomt met een Toyota Prius Wagon occasion heeft het merk voldoende alternatieven in het schap. De Japanners zijn pionier op het gebied van hybride rijden en bieden een grote diversiteit aan geëlektrificeerde modellen, waaronder natuurlijk de Prius. Afgezien daarvan kun je ? als je een grote, ruime auto zoekt ? uit de voeten met hybride varianten van de RAV4 of Highlander. Ook is de C-HR een mogelijkheid, al is deze een stuk compacter. Eventueel kun je ook de Corolla of Camry bekijken.

Prijzen Toyota Prius Wagon


Voor een hybride auto van dit formaat hebben Toyota Prius Wagon occasions een schappelijke prijs. Afhankelijk van het bouwjaar, de staat van de auto en de tellerstand kan het bedrag variëren. Het facelift model (Prius+) is een stukje duurder dan het origineel; qua prijzen is een sprongetje te merken. Prijzen van Toyota Prius Wagon occasions zijn lastig te vergelijken met die van andere modellen, aangezien Toyota nagenoeg het enige merk is dat een zevenzits hybride MPV heeft geproduceerd.